Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Instruktor policejní akademie, který boural opilý: Může dál řidit!

Autor: ljš - 
11. března 2015
21:24

Učí policisty, jak mají dohlížet na dodržování zákona, sám ho ale umí skvěle obcházet. Přestože vedoucí katedry policejní akademie Karel K. způsobil nehodu, snažil se od ní ujet a pak ještě nadýchal jedna a půl promile alkoholu, může dál řídit!

Policejní plukovník v tom zjevně umí chodit. Když mu jeho kolegové totiž chtěli po tom, co mu naměřili vysokou hladinu alkoholu v dechu, zabavit řidičák, vymluvil se, že ho u sebe nemá.

Nejspíš dobře věděl, že tím může hodně získat. "V případě, že řidič na místě nepředloží policistům řidičský průkaz, nelze mu jej tedy následně zadržet, a může tak řídit až do pravomocného rozhodnutí soudu nebo správního orgánu," řekl televizi Nova mluvčí Policejního prezidia Jozef Bocán.



Dokázat mu, že skutečně řídil opilý, nebude navíc jednoduché. Podle televize totiž odmítl krevní testy. V dechu mu ale hodnotu kolem 1,5 promile naměřili policisté opakovaně. Svědci navíc uvádějí, že se z místa první nehody pokusil ujet a přitom srazil ženu. "Popojížděl asi 5 metrů a tlačil paní před sebou," řekl jeden z nich televizi.

Na akademii, kde pracuje jako vedoucí Katedry profesní přípravy, dnes ale pouze donesl neschopenku. "Vedením katedry jsem už pověřil jiného pracovníka," řekl jeho nadřízený David Zámek.

bandour ( 12. března 2015 09:20 )

je to s tou naší spravedlností divné, sám policista by si měl nasypat popel na hlavu a přiznat chybu, ale tento sr.č se chová arogantně, že dělá reklamu všem policistům, myslím v negativním směru. Je pravda, že na každého je jiný metr, vezměte jenom, že když obyčejný člověk bude najíždět na policistu, horlivá řeč stát. zástupce bude, že je to pokus o vraždu, jelikož auto je zbraň, bude li to obráceně,/jako když srazili a skopali motocyklistu/, je to pouze pokus o ublížení na zdraví. Prostě chovají se jako hovada a jednou by se to mělo dořešit.

9rot6 ( 12. března 2015 05:40 )

Jó, být to normální člověk, tak je už v base,ale papaláši se nemusí bát,jejich spravedlnost funguje, v tomto případě měl zasáhnout sám policejní ředitel, kamarád nekamarád z hrušky dolů!

andula1 ( 12. března 2015 04:36 )

Toto se může stát jenom u nás.Druhému by sebrali řidičák a byl by šmytec.ale poldovi dovolí jezdit dál.Jdou nám opravdu příkladem a to vzorným. Ten chlast si poldové už vozí sebou,bez něho by byli neschopni,protože to jsou zamindrákovani poldové.Myslím, že si sebou vozí i něco na šňupání a potom se s dopravní Polici o to podělí a mají vystaráno. Ty mají přece všech Pět pé....praštění pytlem přes pitomou palici.....

tymitaky ( 11. března 2015 23:06 )

Já mám jiné vzory, heč.

zkzkz ( 11. března 2015 22:20 )

Zkur*vená spravedlnost

Zobrazit celou diskusi