Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vdova po králi podsvětí o údajném vrahovi: Pavel byl hodnej, ale jednou zradil...

Autor: ljš - 
5. dubna 2016
19:50

Během šesti měsíců před dvaceti lety přišla o syna i manžela. Teď se bolest vdovy po mafiánském bossovi Antonínu Bělovi znovu prohloubila, když policisté před měsícem oznámili, že dopadli jeho vraha. Podle nich jím je bývalý bodyguard kmotra Františka Mrázka Pavel Šrytr. Co si o tom Marie Bělová myslí?

Antonína Bělu rozstříleli v dubnu 1996 na dvorku před jeho domem nejméně dva ozbrojenci poté, co se do jeho vily vloupali a údajně ji vykradli. „Strašný, jak si někdo vůbec dovolil rozhodit rodinu, víte. To je... Já tomu ani nevěřím. Jak si někdo vůbec dovolil vstoupit do cizí domácnosti, krást a zabíjet. To je prostě něco hroznýho,“ říká po dvaceti letech od vraždy svého muže Marie Bělová.

K tomu, že by za jeho smrtí měl stát Mrázkův osobní strážce, který pro Bělovy dříve pracoval, se nejprve vyjádřit nechtěla. „Pavel byl u nás šofér, nebyl žádnej bodyguard. Já jsem u toho nebyla, nechci tomu věřit, rozumíte, protože on byl hodnej,“ řekla nejprve.

Pak ale naznačila, že by se obvinění policistů mohlo zakládat na pravdě. „Když tady bude devět lidí, ztratí se zapalovač, tak první, kdo se ozve ‚já ne‘, bude ten zloděj. Když Pavla vzali, tak právník řek ‚Vy to máte tři neděle před ukončením 20 let‘. No tak kdyby byl nevinný, tak by vůbec o tomhle nemluvili. Tak by řekli, co se to děje, nebo by byli překvapený,“ myslí si.

Přímo se ale o jeho vině, natož spekulaci, že si vraždu Běly mohl objednat další boss podsvětí František Mrázek, vyjádřit nechtěla. „Když ho nechytíte, nemůžete to říct, ale vinnej člověk se vždycky nějak otevře, přizná. Pro mě stačí jedna věta, ale nemůžu to říct, protože jsem tady nebyla,“ vysvětlila.

Naznačila ale, že motivem mohla být pomsta. „Pavel k nám vůbec nepatřil, on byl úplně jinej, ale byl hodnej. Pak jednou zradil a můj muž ho pak patřičným způsobem vyhodil,“ vyprávěla. Dodala, že Šrytr byl také u toho, když se její starší syn půl roku před smrtí otce předávkoval drogami. „Vezl ho tam,“ řekla.

Bělová teď má navíc trápení i se svým druhým synem Jaroslavem. Toho policisté koncem týden zatkli za porušení zákazu řízení, což udělal už poněkolikáté a hrozí mu za to dva roky vězení.

Video Zpověď vdovy po mafiánském bossovi Bělovi - Blesk TV
Video se připravuje ...



Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání