Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dva kluky srazil vlak přímo na nádraží v Otrokovicích, když přebíhali koleje!

Dva kluky srazil vlak přímo na nádraží, když přebíhali koleje!
Dva kluky srazil vlak přímo na nádraží, když přebíhali koleje!  (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
11. března 2016
15:58

Děsivé záběry z průmyslových kamer nad peronem nádraží zveřejnila policie asi měsíc po události. Dva mladíci místo podchodu využili k přechodu nádraží v Otrokovicích koleje. A vběhli pod kola přijíždějícímu vlaku!

K hrůzostrašné události došlo na začátku února přímo na otrokovickém nádraží. Na nádraží přijel vlak směřující do Přerova a na vedlejší kolej se blížila další souprava jedoucí v opačném směru, tentokrát bez cestujících.

Dva mladíci si chtěli zkrátit cestu na druhé nástupiště, kam se lze bezpečně dostat pouze podchodem. Přecházeli přes koleje za stojící vlakovou soupravou a nevšimli si právě projíždějícího vlaku za ní,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Video  Děti na kolejích  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Mladíci si vlaku nakonec všimli, ale už bylo pozdě. Chtěli se právě vyhoupnout na peron, když je vlak doslova odpálil z cesty. Podle mluvčí jel rychlostí zhruba 120km/h. Jeden z mladíků odlétl dál na peron, druhý pod vlak stojící na druhé koleji.

„Záchranáři dopravili oba chlapce s těžkými zraněními do lékařských zařízení. Kriminalisté prověřovali, zda na neštěstí neměl podíl někdo další, což se nepotvrdilo. Příčinou nehody byla neopatrnost a nepozornost chlapců,“ dodala Kozumplíková.

no_one2 ( 12. března 2016 21:12 )

nespomínám si, že by byl někdy okolo nádraží živý plot osožáků ;) oni tam byli jen když jsem měl na peróně zapálenou cigaretu..

no_one2 ( 12. března 2016 20:59 )

ja bych klukům přál víc rozumu.. pro příště.. ;)

dudinka ( 11. března 2016 23:31 )

Já taky. A moc.

rasmussen ( 11. března 2016 22:43 )

nevěděl jsem,že vlak může projíždět nádražím rychlostí 120km/h...Nicméně neubrzdil by to ani při 40km/h.Nehody na nádraží bývají ty nejhorší. Snad to kluci přežijí,přál bych jim to.

lunatic ( 11. března 2016 20:42 )

Nechápu však,pročby měl být kdokoliv z dospělých jedinců hlídán,anebo i okřikován-ať si každý dělá to,co sám chce-samozřejmě v mezích zákona;nechat se přejet vlakem neodporuje žádnému aktuálně platnému zákonu ... a je i pak o čem psát,jako určitý bonus.Až to bude trestné-to bude jiná;někoho přejede vlak a ještě půjde i sedět

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání