Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Další nehoda autobusu s dětmi: Na místě je jeden mrtvý

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: ljš, ČTK - 
10. března 2016
15:32

Pouhý den po tragické nehodě školního autobusu u Panenského Týnce došlo k další podobné nehodě. Při srážce osobního auta s autobusem s dětmi u obce Kněžnice na Jičínsku ve čtvrtek odpoledne zemřel řidič osobáku.

Zatímco ve středu se u Panenského Týnce zranilo všech 43 dětských pasažérů, v tomto případě byly lehce zraněny jen tři děti, které záchranáři převezli na vyšetření do jičínské nemocnice. "V autobuse cestovalo 22 dětí a dvě učitelky," uvedla mluvčí jičínské policie Hana Klečalová.

Řidič osobního auta jel ve směru od Turnova na Jičín a před obcí Kněžnice z dosud nezjištěných příčin se svým Peugeotem 807 vjel do protisměru, kde se srazil s protijedoucím autobusem. Po střetu zemřel na místě nehody. Na místo nehody záchranáři vyslali vrtulník a dva sanitní vozy. Zkouška na alkohol u řidiče autobusu byla negativní. Děti odvezl domů náhradní autobus.

Nehoda se stala na hlavní silnici číslo 35 z Jičína směrem na Turnov a Liberec. Policie silnici v místě nehody uzavřela a dopravu odklonila objížďkou přes okolní obce.

 

Čtvrteční nehoda autobusu s dětmi je v krátké době už v pořadí několikátou. Ve středu havaroval školní autobus u Panenského Týnce na Lounsku, zraněno bylo při tom 47 lidí, z toho většina děti. Minulý týden sjel autobus se 23 malými dětmi do příkopu u Všerub na Plzeňsku. Několik dětí bylo lehce zraněno, nikdo ale nebyl ohrožen na životě ani neutrpěl vážné zranění.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání