Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bomba v autě v Měcholupech: Manželovi hrozí za pokus o vraždu až 20 let!

Autor: ČTK - 
2. března 2016
21:15

Policisté navrhli obžalovat muže, který podle nich loni v dubnu v Praze nastražil výbušný systém do auta své manželky. Za pokus o vraždu mu hrozí až 20 let vězení. Informovala o tom dnes televize Nova. Cizinec se k činu přiznal, manželku ale chtěl prý jen postrašit. Státní zástupkyně si nyní prostuduje spis, poté rozhodne o dalším postupu.

Stříbrný vůz Škoda Octavia explodoval loni 22. dubna na parkovišti mezi panelovými domy v Milánské ulici v Praze – Horních Měcholupech. Výbuch vážně zranil čtyřicetiletou řidičku. Pyrotechnici následně zjistili, že příčinou exploze nebyla technická závada, ale nástražný výbušný systém v přední části auta.

Mezi původní vyšetřovací verze patřil i boj konkurenčních vietnamských skupin. Auto, které patřilo další Vietnamce, užívali vietnamští manželé, úspěšní majitelé pražských nehtových studií. Nakonec ale policie zadržela manžela řidičky, který se k činu přiznal.

Policistům podle Novy řekl, že výbušninu sestavil z běžně dostupných surovin, což se prý naučil ještě na základní škole ve Vietnamu. Mezi ním a ženou byly prý problémy. Muž si od útoku sliboval to, že žena si uvědomí své chování a vrátí rodinný život do starých kolejí, uvedla Nova.

dietr ( 3. března 2016 17:54 )

tak na to je zvědavej hlavně, Janoušek, kolik za pokus vraždy dostávají vietnamčíci

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání