Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Auto v Berlíně explodovalo přímo za jízdy. Odpálila ho bomba, řidič zemřel

Autor: ČTK, mb - 
15. března 2016
11:30

Nástražné výbušné zařízení způsobilo v úterý ráno výbuch vozu, který projížděl berlínskou čtvrtí Charlottenburg. S odvoláním na německou policii o tom informovala agentura DPA. Při výbuchu zahynul řidič vozu. Podle státního zastupitelství šlo nejspíše o vyřizování účtů mezi drogovými gangy. Oběť výbuchu je policii znám jako drogový dealer.

Osobní automobil, v němž byl jediný člověk, vybuchl za jízdy kolem 08:00 SEČ na Bismarckově ulici v berlínské čtvrti Charlottenburg.

Podle policejního mluvčího byl řidič drogovým dealerem a zřejmě šlo o vyřizování účtů mezi drogovými gangy. Automobil směřoval ze čtvrti Charlottenburg do centra německé metropole. Bismarckova ulice přímo navazuje na Ulici 17. června, která vede parkem Tiergarten až před Braniborskou bránu.

Kromě muže, který zahynul, nikdo jiný zranění neutrpěl. Po explozi stále jedoucí automobil narazil do dalšího zaparkovaného vozu.

Na místě neštěstí jsou kriminalisté i pyrotechnici. Široké okolí výbuchu policie uzavřela. „Naši pyrotechnici se nyní snaží prověřit, zda auto neobsahuje další výbušniny,“ uvedla na Twitteru policie.

gabreta ( 15. března 2016 16:16 )

To už bylo výbuchů a střelby po Evropě, mrtvých jak za války a všechno bylo asi vyřizování účtů, mezi jednotlivcema!

sadia ( 15. března 2016 13:08 )

Lépe bych to neřekla !!!! Krátké a velmi, velmi výstižné

lunatic ( 15. března 2016 13:00 )

Dle fota by ale bylo možné některé díly z toho vozu použít

pekaaaros ( 15. března 2016 12:52 )

ne tak samozřejmě, třeba si jen dva blonďatí Helmutové vyřizovali účty. takže žádné ukvapené názory. Jen mi ta paralela s tím džihádistickým proslovem tak sama od sebe vyvstala.... no nic. raději nic.

pekaaaros ( 15. března 2016 12:50 )

Jak říkal na tom propagandistickým videu ten zahalenej džihádista.. "Zabíjejte je. Když nemáte střelnou zbraň, použijte nůž. Když nemáte nůž, použijte pěsti. Napadejte je na ulicích, nastražte jim bombu do domu, na auta..." vidíte? a už je to tady. Tak hlavně že tolerance.

Zobrazit celou diskusi