Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Češka si vzala imigranta za 5 tisíc: Před sňatkovým podvodem se viděli jednou

Osmnáctiletá se za pět tisíc vdala za cizince, který potřeboval prodloužit pobyt.
Osmnáctiletá se za pět tisíc vdala za cizince, který potřeboval prodloužit pobyt.  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
16. února 2016
11:18

Teprve osmnáctiletá dívka z Jablonecka souhlasila se svatbou za cizince, kterého vůbec neznala. Muž, který potřeboval prodloužení pobytu na území České republiky, jí slíbil pět tisíc a později i další peníze. "Šťastné manželství" jim nakonec překazila policie a dívku soud poslal domů s roční podmínkou.

S cizincem se před půl rokem setkala v restauraci za doprovodu svého švagra, oba muži ji ke svatbě nějakou dobu přemlouvali, až osmnáctiletá žena souhlasila. Sňatek se konal o týden později, dívka kvůli věrohodnosti pozvala i své kamarádky. Ani to ale nepomohlo – na falešný sňatek podle serveru iDnes.cz přišli policisté.

„Mladá žena uvedla, že uzavřený sňatek nebyl rozhodně z lásky, vše bylo předem domluvené a hlavním důvodem byl pobyt cizince na území naší republiky. Před samotnou svatbou se snoubenci viděli pouze jednou a nebyl mezi nimi ani přátelský vztah,“ uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Cizinec dívce zaplatil pět tisíc, slíbil jí i další peníze a že za ni bude platit nájem v bytě. Tak daleko se ale nedostali. Muž požádal hned druhý den po svatbě o prodloužení pobytu, které mu nyní bylo zamítnuto. Odkud cizinec pocházel, nebylo specifikováno.

Dívka od soudu odešla s roční podmínkou za napomáhání k neoprávněnému pobytu na území republiky, kde jí hrozil až rok ve vězení. Státní zástupce ale přihlédl k faktu, že žena neměla doposud žádné problémy se zákonem.

janapi ( 16. února 2016 14:54 )

Nějak jsem nevyčetla-že by byl sňatek neplatný...takže ve skutečnosti bude potrestána dost. Manžílek nemá povolený pobyt-takže trádá na cestu.....a rozvod na dálku? .....

lesnismes ( 16. února 2016 14:32 )

S podivem jeste na svetovem chvostu existuji zoufalci co se touzi usadit v zahnedlem ceskoslovensku a jeste za to zaplatit 5000.Takto mentalne poskozenych lidi ale jiste neni na svete mnoho ,tak asi 4.

bizon_pepa ( 16. února 2016 13:48 )

Za 5000 to musi byt dobra blbka. Nebo je rentierskej jeji otec.

karelka ( 16. února 2016 13:46 )

To je škoda, možná mohli být spolu štastni.

funebrak ( 16. února 2016 13:18 )

Normální Láska na první pohled. To neznáte vy zabedněnci?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání