Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman omilostnil čtyřicetinásobného podvodníka z Plzeňska: Ten teď trpí podobnou nemocí jako Gross

Video se připravuje ...
Autor: dce - 
16. února 2016
07:46

První milost prezident Miloš Zeman udělil podle vlastních slov muži, který byl odsouzen za nezávažný trestný čin, navíc trpěl vážnými zdravotními problémy. Podle serveru Novinky.cz jde o čtyřiatřicetiletého podnikatele z Plzeňska, který stihl za pouhé tři roky 38 podvodů.

M. P. (34) podnikal jako fyzická osoba v Pacově u Plzně. Mezi lety 2008 a 2010 provedl 38 podvodů, kdy z různých osob nebo firem vylákal peníze či zboží v hodnotě až několika set tisíc korun! Dále také příjmy zatajoval v účetnictví. 

Soud muže v roce 2012 poslal na tři roky do vězení. Odsouzený muž ale svůj trest odmítal přijmout – stále tvrdil, že je nevinný. Podvodů se vůči svým obchodním partnerům dopustit nechtěl a nesrovnalosti se podle něj měly řešit v civilních sporech.

Muž konkrétně několikrát nedodal už zaplacený stavební materiál nebo nezaplatil za opravy strojů či za telekomunikační služby.

Advokát podal žádost o milost kvůli zdravotnímu stavu svého klienta, ten totiž trpí roztroušenou sklerózou. „Jakkoli nepodceňuji zdravotní péči ve věznici, situace klienta je natolik závažná, že výkon trestu v jeho případě ztrácí jakýkoli účel,“ uvedl obhájce podle severu Novinky.cz.

Soud mu kvůli jeho špatnému zdravotnímu stavu už výkon trestu dvakrát přerušil. Milost přišla v době, kdy byl odsouzený právě mimo výkon vězení. Sám obhájce byl příjemně překvapen: "Považuji to za výraz lidskosti,“ prohlásil.

Zeman na začátku svého volebního období uvedl, že bude milosti vydávat pouze ve výjimečných případech člověku, který se nedopustil závažného trestného činu, jehož nemoc ohrožuje na životě a který má domácí zázemí. 

"Jsem rád, že milost, kterými se má šetřit jako se šafránem, jsem mohl, alespoň po třech letech, v jednom případě udělit," prohlásil Zeman.

zednik ( 16. února 2016 19:09 )

Ty jsi dobrá jalovice !

naidka ( 16. února 2016 10:33 )

V jednom z minulých článků psali, že amnestovaný měl stejnou nemoc jako Gross. Pro Bleskáče může být klidně RS a ALS to samé.

Rumprecht ( 16. února 2016 10:19 )

Vylákal jenom několik set tisíc? Tak to je opravdu břídil. To tady máme jiné kabrňáky, kteří nakradli miliardy a užívají si svobodu.

cqv1b ( 16. února 2016 10:15 )

udělovat amnestie a milosti by se asi neměly nikomu, každý by si měl nést následky svých činů. ale přece jen co je 1 milost oproti hromadným amnestiím Klause a Havla

Helehelenka ( 16. února 2016 10:03 )

Já si našeho pana prezidenta velmi vážím,je to jediný z prezidentů, co je vůl í všeho lidu zvoleným prezdentem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání