Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Trest pro znalce Petra Kramného? Zdravotní sestra z Rumburku ho posílá k disciplinárnímu řízení

Autor: ČTK - 
29. ledna 2016
10:25

Zdravotní sestra Věra M., kterou ústecký krajský soud minulý týden zprostil obžaloby z vražd šesti pacientů v Lužické nemocnici v Rumburku, podala podnět k disciplinárnímu řízení se znalcem Radkem Matlachem. Na Matlachově posudku byla postavena obžaloba, podle které Marešová pacienty zabíjela draslíkem. Jeho závěry odmítl posudek obhajoby i revizní posudek zadaný soudem.

„Ano, mohu potvrdit, že jsme podnět na MUDr. Matlacha obdrželi,“ řekla mluvčí soudu Marcela Trejbalová serveru Lidovky.cz. Pokud na disciplinární řízení skutečně dojde, hrozí znalci, který vypracovával posudek i případu Petra Kramného, pokuta, případně vyškrtnutí ze seznamu znalců. Trejbalová už dříve ČTK řekla, že na disciplinární řízení dochází většinou až po skončení věci. Rozsudek v kauze Marešové není pravomocný, státní zástupce se odvolal bezprostředně po vynesení zprošťujícího verdiktu a případem se tak bude zabývat Vrchní soud v Praze.

Vše o případu Věry M., která byla neprávem obžalována z vraždy šesti pacientů v nemocnici v Rumburku, si můžete přečíst zde >>>>

„Tato informace je pro mě překvapením, protože není jediný důvod k tomu, aby mě někdo disciplinárně řešil,“ řekl Lidovým novinám Matlach. Závěry jeho znaleckého posudku, podle něhož měla Marešová zabíjet draslíkem, odmítl v soudním řízení znalec obhajoby i revizní znalecký posudek. „Komise nesouhlasí se závěry MUDr. Radka Matlacha, že křivka EKG nasvědčuje podání vysoké dávky draslíku,“ zopakovali znalci z Fakultní nemocnice v Olomouci před soudem. Matlachovy závěry označili až za diletantské. Úmrtí pacientů byla podle nich očekávaná.

Soud se ve zprošťujícím verdiktu opřel právě o závěry revizní komise a dospěl k závěru, že nebylo prokázáno, že by se skutky vůbec staly.

..krakonos500 ( 1. února 2016 23:43 )

Matlach si moc vyskakuje. Když mu naše justice nařídila, že má udělat posudek s předem daným výsledkem, tak se toho má držet. V případu Kramný byl ještě jeden takový, který měl svou hlavu a chtěl se držet důkazů (prof. Štefl). Už prdí do hlíny. Z toho by se měl Matlach poučit.

smrdutypes ( 1. února 2016 23:29 )

Zajímavé je, že v roce 2010 v Rumburské nemocnici pořádali konkurz na film Heparinový vrah. A Rumburskou nemocnici použili ve filmu, protože nikde v republice nebyla takhle stará a zanedbaná nemocnice z poválečných časů jako ta v Rumburku. Sestra smrt tam od té jisté doby začala řádit a možná i dříve. Spojitost to určitě mít bude.

byvalyvoliccssd4 ( 1. února 2016 09:44 )

Sestra smrt je platným členem naší společnosti, neboť utracením starých a nemocných lidí provádí úspory ve státním rozpotu. Potom třeba může ministr financí soudruh Babiš si přiklepnout dotaci 5 miliard na svou řepku. Někde se ty peníze vzít prostě musí a tihle starobní vejžírkové jsou k ničemu.

zarazenyprd ( 1. února 2016 09:27 )

Uvědomte si, že v tomto zkorumpovaném feminizovaném soudnictví musí posudky splňovat předem daný výsledek a nikoliv skutečnost. Proto má Matlach smůlu.

okolonas ( 29. ledna 2016 16:19 )

tady souhlasím, ani baba Gilová nemá zájem o přesnou pravdu, hlavně že to smete se stolu a nebude a nebudou!! mít ostudu, o to ji mají větší

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání