Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Slovák surově napadal seniory: Krvácení do mozku, zlomeniny, propíchnutá plíce! To vše kvůli dvěma tisícům

Autor: Jana Ulrichová - 
12. ledna 2016
14:21

Pět seniorů (65 až 90 let) přepadl na přelomu roku v Ústí Slovák (29). Čtyři z jeho obětí jsou dodnes v nemocnici s velmi vážnými zraněními včetně krvácení do mozku.

Násilník, který neměl v Česku co dělat, protože byl za loupeže už v roce 2010 odsouzen a vyhoštěn, si počínal velmi surově. Útočil zezadu, jednu z obětí chytil za kotníky tak, že tváří upadla na schody. Jeho zisk byl přitom minimální, celkem si přišel na necelé dva tisíce korun.

Lupič si své oběti vyhlížel v centru. Hromadnou dopravou je pak sledoval na periferii, kde na příhodném místě zaútočil. Poprvé loupil 22. listopadu, dvakrát na Štědrý den, jednou na Boží hod vánoční a pak 5. ledna. Den nato na něj policisté, kteří měli z kamer jeho přibližnou podobu, udělali zátah. „Policisté byli v centru města, na zastávkách, v autobusech i trolejbusech. Po necelé půlhodině ho jedna z hlídek zadržela u nádraží, kde si právě vyhlédl další oběť,“ řekl vedoucí územního odboru Ústí nad Labem Vladimír Danyluk.

Útočník se přiznal, a dokonce ukázal místa, kde přepadal. Skončil ve vazbě. Kriminalisté teď zjišťují, zda nemá na svědomí ještě další přepadení.

diskutujici ( 12. ledna 2016 17:03 )

Tak je vyhosten od roku 2010, a je tady porad. A ty cmoudy budete vyhostovat jak?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání