Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Co usvědčilo taxivraha? Měl u sebe občanku jedné oběti

Autor: dce, ČTK - 
1. prosince 2015
07:10

Na veřejnost se dostal první detail z vyšetřování pražského vraha taxikářů, kterého policisté zadrželi před několika týdny. Usvědčil ho občanský průkaz jedné z obětí, který měl u sebe!

Dopadení takzvaného taxivraha oznámila policie začátkem listopadu. Veškeré detaily vyšetřování ovšem drží v přísné tajnosti. Neznáme tak tvář ani identitu obviněného muže. První podrobností se tak stává jeden z usvědčujících důkazů – obviněný u sebe měl občansky průkaz jedné ze tří obětí.

Už na konci října matka jedné z obětí, Daniela C., věděla, že smrt jejího syna nezůstane nepotrestána. „Dádo, chlapečku můj krásný, od 23. 10. minulého pátku už vím dost o tvém případu, dnes jsem se dozvěděla další věc, že ty doklady byly tvoje, co měl ten feťák u sebe, je to ve spisu :'(,“ napsala na vzpomínkový web.

Tuto informaci měl serveru Lidovky.cz potvrdit i zdroj blízký vyšetřování: „Měl u sebe občanský průkaz jednoho ze zavražděných taxikářů.“ Policie ovšem ani nadále neposkytuje další informace k případu.

Vraždy taxikářů zůstávaly více než rok a půl nevyjasněným případem. Pachatel si podle vyšetřovatelů řidiče vždy zastavil v centru Prahy a požádal o odvoz na okraj města. Vrah oběti zastřelil.

Loni v červenci policie zveřejnila na webu podobiznu svědka. Tehdy uvedla, že může jít i o vraha. Podobu se podařilo sestavit po výsleších svědků i díky práci policie v terénu. Anonymní dárce také nabídl za informace, které povedou k dopadení vraha, 100 000 korun.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání