Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Případ taxivrah den po dni: Zabijáka dopadli po dvou letech

  • Autor: ljš - 
    5. 11. 2015
    06:16

    Užíval si svobody a už si jistě myslel, že unikne spravedlnosti. Jenže pražská policie kolem vraha trojice taxikářů postupně utahovala smyčku, až ho bezmála po dvou letech dopadla. Zmapovali jsme, jak se případ vyvíjel.

  • 1.1. února 2014

    Odstavené auto a uvnitř tělo kladenského taxikáře Petra S. (†42). Kvůli hrůznému nálezu přivolal policisty do Lužické ulice na Vinohradech 1. února 2014 náhodný kolemjdoucí. Nikdo tehdy netušil, že tím startuje jeden z nejtemnějších případů české kriminalistiky.

    Petr Sedláček, mrtvý taxikář Petr Sedláček, mrtvý taxikář | Foto Blesk - Karel Kopáč

  • 2.11. dubna 2014

    Policie byla přivolána k nálezu dvou těl na silnici nedaleko Uhříněvsi. Původně informace hovořily o tom, že se jedná o staršího muže a možná dítě, které asi srazilo auto. Mladší z taxikářů Daniel C. byl totiž velmi drobné postavy. Záhy se ale ukázalo, že se jedná o dva pražské taxikáře, které sem jejich vrah přijel popravit, a těla jen tak pohodil u silnice.

    Tělo jedné z obětí nalezených v Uhříněvsi... Tělo jedné z obětí nalezených v Uhříněvsi... | archiv Blesku

  • 3.16. dubna 2014

    O čtyři dny později zveřejnila policie fotky taxíků, které vrah odstavil nedaleko od sebe v centru Prahy. Jednalo se o černou Škodu Superb a béžový Renault Megane.

    Tímto autem Daniel jezdil. Tímto autem Daniel jezdil. | FOTO: Ladislav Křivan

  • 4.18. dubna 2014

    To, o čem média spekulovala od první chvíle, policie potvrdila. Vraždy Daniela C. a Milana P. souvisí s únorovou vraždou Petra S.

    Zavraždění taxikáři... Zavraždění taxikáři... | archiv Blesku

  • 5.8. května 2014

    Naopak souvislost s vraždou Danuše S., která byla popravena v tramvaji číslo 17 v polovině února, se nezdá pravděpodobná, protože byla zabita jinou zbraní.

    Zavražděná na záběru z kamery Zavražděná na záběru z kamery | Tým Blesku

  • 6.26. května 2014

    Policie zveřejnila časovou osu osudné noci, kdy k vraždám došlo. A šokovala podezřením, že taxivrah mezi oběma popravami nabíral do vozu popraveného Milana P. nic netušící cestující. „Detektivové žádají občany o svědectví v případě, že si někdo zastavil tento vůz taxi v časovém rozmezí od 23:30 hodin do 00:55 hodin a nechal se řidičem odvézt,“ uvedla tehdy mluvčí.

    Superb, vozidlo taxikáře... Superb, vozidlo taxikáře... | Blesk - Martin Pekárek, pčr

  • 7.3. července 2014

    Detektivové zveřejnili identikit muže, který mohl být buď důležitým svědkem nebo přímo taxivrahem. Tajemný dárce navíc nabídl odměnu 100 tisíc korun za informaci vedoucí k zabijákovu dopadení.

    Je vám muž povědomý? Volejte tísňovou linku 158. Je vám muž povědomý? Volejte tísňovou linku 158. | Ladislav Křivan, archiv Blesku

  • 8.4. listopadu 2015

    Policisté konečně zveřejnili informaci, že vraha mají. Jakékoli další informace však kvůli probíhajícímu vyšetřování odmítli poskytnout.

  • baron94 ( 1. prosince 2015 10:23 )

    Akýže to bude trest pre vraha nevinnej obeti-25 rokov alebo doživotie - dávam si otázku a hneď si na ňu aj odpoviem, že vrah si bude doživotne užívať v luxuse čo ohľadom stravnej jednotky a iných vymožeností nemá ani občan ktorý sa živý prácou, keď sa mu chce bude pracovať a ak nie tak bude len vylehávať a mínať peniaze daňových poplatníkov. U nášho vzoru demokracie USA a iných štátoch existuje trest smrti za prvotriednu vraždu - čiže úmyelnú a u nás to veľký humanista HAVEL zrušil a teraz sa pri veľkom nápade trestných činov vrážd odvolávajú na daň demokracie - ja vravím, že to je nezmyseľ. Jednoznačne by mal byť opätovne v EÚ zavedený trest smrti za úmyselnú vraždu - lebo vrahovia sa ničoho neboja - nemajú úctu k svojim rodičom, súrodencom, učiteľom a ani v vieru v Boha - takže sa vrahovia v duchu smejú a žijú si v prepychu za naše financie a tí ktorých postihlo neštastie majú hlavu plnú smútku ktorý neodstráni ani čas - lebo život - ľudský život od roku 1989 stratil cenu čo to je trest odňatia slobody 4,5, 5, 10, 15, 20, 25 a doživotie za život mladého človeka v plnom rozkvete, ale to by asi páni poslanci museli chcieť uzákoniť trest smrti a to bude až potom keď sa to stane niekomu z ich blízkych....

    lunatic ( 5. listopadu 2015 08:28 )

    Asi chtěl

    lunatic ( 5. listopadu 2015 08:26 )

    Pokud bude ten záhadný jedinec nakonec uznán vinným a "obdrží" i pravomocný rozsudek,no tak si dovoluji vyvozovat,že to bude zřejmě doživotí,popř.něco mírnějšího...tolik fakta

    Zobrazit celou diskusi
    Video se připravuje ...
    Další videa
    Osoby v pátrání