Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Před měsícem dopadli záhadného zabijáka, jenže... Je taxivrah na svobodě?

Autor: Richard Veselý - 
14. prosince 2015
05:00

Více než měsíc uběhl od dopadení vraha tří pražských taxikářů – Petra S. (†42), Milana P. (†58) a Daniela C. (†25). Policie o taxivrahovi mlčí. Odmítá říct i to, zda je ve vazbě či byl propuštěn… Proč?

Rok a půl trvalo, než pražská »mordparta« chytila nebezpečného zabijáka. Muž, který získal přezdívku taxivrah, skončil za mřížemi.

Pak ale jako by neexistoval. Policie i státní zastupitelství na případ vyhlásily informační embargo. Jediné, co řeknou, je: případ z důvodu probíhajícího vyšetřování nekomentujeme.

„Daniel byl jedním z našich zaměstnanců, proto by mě i řidiče zajímaly nové informace. Před měsícem policie oznámila, že vraha chytila a nebude sdělovat žádné informace. Od té doby jsme se nedozvěděli vůbec nic,“ řekl Blesku šéf AAA Taxi Jiří Kvasnička.

Sami šoféři spekulují, že asi policie nemá dostatek důkazů. „Bavíme se o tom, měli jsme dobrý pocit, že je za mřížemi. Ale teď nevíme ani to, zda ho náhodou nemuseli pustit. Strach se zase vrací,“ říká Pavel K., celé jméno ale zveřejnit nechce.

Bývalý elitní kriminalista Josef Doucha: O vazbě není důvod mlčet

Proč je kolem zadrženého pachatele tolik tajností? „Pravděpodobně k tomu kriminalisty vede důkazní situace. Chtějí ochránit informace, které by se zveřejněním mohly znehodnotit. Obviněný i svědci by pak mohli při výslechu ventilovat informace, které se dozvěděli v médiích,“ popsal bývalý elitní kriminalista Josef Doucha.

Práce detektivů podle něj zdaleka nekončí. „Takový případ je náročný z hlediska stop, například pachových nebo daktyloskopických,“ vysvětlil Doucha. Zároveň ale nechápe, proč policie neříká vůbec nic: „Zveřejnění informace o tom, zda je na svobodě, ve vazbě nebo výkonu trestu a v jakém se nachází procesním postavení, nemůže vyšetřování nijak narušit. Proč tohle nezveřejní, si sám neumím zdůvodnit...“

abcd.abcd. ( 14. prosince 2015 12:24 )

Do ruského airbusu, který vybouchl na cestě z Egypta, dali bombu Rusáci. Už to leze ven

honza54.. ( 14. prosince 2015 12:17 )

jak koukám, někteří zamindrákovaný pitomci jsou schopný i do tohodle zamotat Zemana a ještě klonují

honza54.. ( 14. prosince 2015 12:14 )

Jak koukám, tak Zeman to vše nechal dojít moc daleko, prostě to svoje prezidentování úplně posrrral

honza54.. ( 14. prosince 2015 12:09 )

jak koukám, někteří zamindrákovaný pitomci jsou schopný i do tohodle zamotat Zemana a ještě klonují

honza54.. ( 14. prosince 2015 11:59 )

Jak koukám, tak Zeman to vše nechal dojít moc daleko, prostě to svoje prezidentování úplně posrrral

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání