Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Policie potvrdila, že případy tří taxikářů spolu souvisí: Běhá nám tu sériový taxivrah

Autor: ljš - 
18. dubna 2014
10:45

Vraždí vždy v noci ze čtvrtka na pátek, stejným způsobem a stejnou zbraní. A udělal to už třikrát! Policie dnes potvrdila informaci Blesku, že dvojnásobná vražda v Uhříněvsi souvisí s případem taxikáře Petra S., kterého našli v jeho autě na začátku února.

„Tyto případy kriminalisté spojili a vyšetřuje je jeden vyšetřovací tým,“ řekla Hana Jeřábková. Detektivům se totiž balistickou expertízou podařilo zjistit, že všechni tři muži byli zastřeleni stejnou zbraní. K činu vrah použil malorážku a smrtelnou ránu svým obětem zasadil z bezprostřední blízkosti do týla.

Podobné rysy má také vražda Danuše S. v tramvaji číslo 17. K této souvislosti však kriminalisté mlčí a oficiálně možnost, že by ji mohl spáchat stejný pachatel, nijak nekomentovali.

Policistům se dnes zhroutila jedna z možných vyšetřovacích verzí. Byli totiž na stopě podezřelému, jehož identikit chtěli zveřejnit. Nakonec se jim ho ale podařilo vypátrat bez pomoci veřejnosti. Výslechem však vyšetřovatelé zjistili, že vrahem není. "Muž policistům zodpověděl klíčové otázky a ti ho v současné chvíli mohou vyloučit jako pachatele," řekla Jeřábková.

Zmapovali trasy

Díky pomoci veřejnosti a médií se kriminalistům podařilo blíže určit, kde se zavraždění taxikáři před smrtí pohybovali. Mladší z taxikářů Daniel C. odjel s posledním zjištěným zákazníkem svým Renaultem z Ječné ulice na Praze 2 v pátek v jednu hodinu a čtyřicet minut. "Z tohoto důvodu žádají detektivové svědky, kteří se v tuto dobu pohybovali v Ječné ulici mezi Karlovým náměstím a I. P. Pavlova, aby neprodleně kontaktovali tísňovou linku 158 a poskytli tak policistům další cenné informace k případu," uvedla. 

Vzhledem k tomu, že se policisté zajímají o svědky z tohoto místa, je pravděpodobné, že identitu posledního zákazníka neznají a může se tedy jednat právě o vraha.

Druhá oběť, taxikář Milan P., projížděl  podle policie svým černým superbem ulicemi Rytířská a Husova ve čtvrtek 10. dubna ve 23 hodin a 15 minut. I v tomto případě žádají kriminalisté případné svědky, kteří jeho vůz viděli, aby se ozvali.

madr1111 ( 19. dubna 2014 13:11 )

Kdo to nepoznal přijít o dítě ten to nepochopí,děkuji že píšeš tohle.Četla jsme i komentáře,že obětem to přejou atd.Je to strašný.Však život je nejcenější.

kolotocarka ( 18. dubna 2014 21:30 )

Proč si myslí,že jde o muže.Sice tu není dost informací,ale tak brutální vraždy,to mě spíš připadá,že to dělá nějaká ženská.Už to,že jedou na takové místo a v noci.Nejspíš je to nějaká zakomplexovaná lezba.

martinasipk ( 18. dubna 2014 16:02 )

Sériové vraždy odehrávané stejné dny provedené i brutálními zohaveními, páchané pouze na taxikářích, oběti nijak neskrývá, nechce peníze a očividně touží po popularitě. Toto už se jednou odehrávalo. Ovšem ne na taxikářích, ale na prostitutkách - Jack Rozparovač. Své oběti vybíral nejspíše náhodně, jako tento muž. Jack zabíjel postupně, nejdříve pátek, sobotu, neděli a poté opět pátek. Je to sice nepřímě dokázané, ale lze diskutovat o pravosti tohoto sériového vraha. Vrah ze současné doby si dá pár týdnů oddech, jelikož 2 vraždy v jednu noc jsou velké sousto a je to horké téma a to se mu také líbí. Mám tátu taxikáře a celá rodina o něj máme velký strach, protože jezdí taktéž přes noc. Rodinám od zesnulých přeji upřímnou soustrast a můžeme jen doufat, že si policie se svojí rozsáhlou výbavou na pravého vraha došlápnou v co nejbližší době. A uživatelům s černým humorem př. turbo taxametr bych nechala stranou, moc se to dle mě nehodí a kdo chce vtipkovat - zkuste se vžít do role příbuzných od zesnulých taxikářů, hned budete mít jiný pohled na věc.

decathlonova-matka ( 18. dubna 2014 11:45 )

a to jim to můžete říkat pořád, nezapínej ten turbo taxametr, a stejně neposlechnou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání