Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Oblačno 7°C

Mladík, který ubodal otčíma je volný. Podle psychiatrů byl „jen“ nepříčetný!

Mladík, který zabil nožem otčíma, není podle znalců nebezpečný.
Mladík, který zabil nožem otčíma, není podle znalců nebezpečný.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: lvi - 
18. března 2014
11:34

Riminalisté z Náchodska ukončili vyšetřování listopadové vraždy muže z Hořenic. Toho loni v listopadu zabil nožem jeho nevlastní syn. Mladík byl v době činu podle soudních znalců nepříčetný a nevěděl, co dělá. Jeho stíhání je tedy bezpředmětné. Chlapci hrozilo až 18 let vězení.

K vraždě došlo na knci loňského listopadu, když se mladík stavil doma, aby se převlékl. Jeho Pětapadesátiletý otčím ho začal urážet a vyhazovat z domu, navíc ho několikrát udeřil do hlavy a nakopal do boku.

Nevlastní syn se nečekané otčímově intervenci začal bránit nožem a dvakrát ho bodl. I přesto, že se mu mladík mu vzápětí snažil poskytnout první pomoc a přivolal záchranáře, nevlastní otec zraněním podlehl.

"Již od počátku vyšetřování vyplynula akutní nutnost znaleckého zkoumání z oboru psychologie a psychiatrie, ze kterého je jasný závěr, že mladý muž trpí duševní poruchou, z důvodu které nebyl v inkriminované době schopen rozpoznat nebezpečnost svého jednání a nebyl schopen své jednání ani v danou chvíli ovládnout," vysvětlila serveru idnes.cz mluvčí Královéhradecké krajské policie Ivana Ježková.

Podle znalce není mladík do budoucna pro své okolí nebezpečný.

 

 

e.44 ( 20. března 2014 02:59 )

Je podstatný rozdíl mezi pouhým "bezdůvodně naštvat" a někoho cíleně urážet, ponižovat a přitom do něho surově kopat. Dočasná nepříčetnost vyvolaná takovým útokem může postihnout prakticky každého a člověk pak jedná v sebeobraně zcela pudově aniž by o tom přemýšlel a léčba na to žádná není. Jde zkrátka o to že člověka ovládne pud sebezáchovy a on třeba popadne první věc na kterou dosáhne a brání se jí. Že šlo v tomto případě o nůž byla shoda náhod. Zkrátka jak už jsem psala, každý by si měl rozmyslet než někoho napadne, jelikož se mu to může vrátit i s úrokama když narazí na člověka se silně vyvinutým pudem sebezáchovy.

jana999 ( 19. března 2014 16:35 )

no ale stejně by se snad měl léčit, víte kolik lidí vás může bezdůvodně venku naštvat a taky ho nemůžete zabít i když máte chut

jana999 ( 19. března 2014 16:33 )

dej pozor, aby to nebyl cikán, to by to neprošlo, to bys dostal ještě víc za rasový motiv

jarobara ( 19. března 2014 14:40 )

Jasně,tak se nasere zabije další a zas bude nepříčetný.Soudy ach ty soudy.Co se divíme,žijeme v džungli.

akko ( 18. března 2014 18:21 )

Az me nekdo nastve,tak ho ubodam...Protoze kdyz jsem nastvany,jsem i nepricetny...a navic vim,ze se mi nemuze nic stat...budu opet volny a cekat,az me zase nekdo nastve...myslim,ze kdyz jsem nepricetny,muzu zabijet...a to je prece fer.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání