Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Máma mě chtěla udusit polštářem! Napsal soudu její syn (16)

Matka se pokusila syna udusit v noci polštářem
Matka se pokusila syna udusit v noci polštářem  (Autor: Petr Novotný)
Autor: šim, rvs - 
19. března 2014
13:57

Měla prý strach o syna (16), že spadne do drogové závislosti jako jeho starší bratr, tak se ho ze zoufalství a ve zkratu pokusila udusit polštářem. Dnes Jana H. (45) stanula před soudem.

Událost se stala loni v září v bytě v Praze na Červeném vrchu, kde žena se synem žila. Když syn Jaroslav usnul, přišla do jeho pokoje a igeligovým sáčkem a polštářem se ho pokusila udusit. Prý to měl být trest za to, že syn kouřil marihuanu.

„Viděl jsem mámu, jak se nade mnou sklání. Hlavu měla odvrácenou na stranu,“ napsal ve vyjádření pro soud Jaroslav H., který se dnes nedostavil.

Obžalovaná žena si nic z osudné noci prý nepamatuje. Podle znalců jednala žena ve zkratu a ze zoufalství. „Syna miluje a celý život se o něj vzorně stará,“ zaznělo dnes u pražského soudu.

Když vypovídala, neudržela se a rozplakala se: „Není to nic, co bych plánovala. Byl to zkrat.“

Matka, která je dlouhodobě bez práce, má finanční problémy a užívá antidepresiva, se prý obávala, že Jaroslav propadne drogám jako její starší syn Josef. Ten kromě drog hojně požíval alkohol, byl agresivní a matku napadal. Nakonec kvůli duševní poruše skončil v ústavní psychiatrické péči.

„Nemám připravenou žádnou závěrečnou řeč. Jen chci říct, že své děti miluju. Jsem jejich máma, nejsem vrah. Něco jsem udělala špatně, já o tom ale vůbec nevím. Vím o tom jen z toho, co mi řekl syn. A je mi to líto. Něco je špatně v mé hlavě, ale já nejsem vrah,“ řekla Jana H. ve své závěrečné řeči. Soud jí nakonec uložil tříletou podmínku.

prefikana ( 19. března 2014 14:12 )

no neblbni arano! to by potom musel dostat Kramny tak 150 let! aby byl primerene potrestan ten jeho zlocin

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání