Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chytili vraha ze stanice Zoo: Prostitut zavraždil v Berlíně zákazníka

Autor: Richard Veselý - 
14. listopadu 2015
22:24

Jako mladý prostitut zavraždil svého zákazníka. Už si myslel, že vyvázne bez trestu. Nakonec ale vraha (nyní 53) spravedlnost přece jen dostihla. Policie zabijáka z Berlína chytila po 27 letech v Praze.

Homosexuál Emilio Benito Rica (†47) tehdy čtyřiadvacetiletého chlapce sbalil na ulici. Mladý Srb si v únoru 1987 vydělával jako prostitut na proslulé berlínské stanici Zoologischer Garten. Sexuchtivý zákazník si mladíka vzal do svého bytu v berlínské čtvrti Neuköln. Místo radovánek ale došlo ke krvavému zločinu.

V bytě se prostitut na zákazníka vrhl a brutálně ho zavraždil. Důvodem byly peníze. Jak se totiž zjistilo po nalezení mrtvého, z bytu zmizel videorekordér. Ten mladík z bytu ukradl, prodal a peníze zřejmě utratil za drogy. Následovalo rozsáhlé pátrání, ale bez výsledku. Pokrok nastal až v roce 2003, kdy byl případ znovu otevřen a byly rozpoznány stopy DNA neznámého pachatele.

Trvalo ale ještě dlouho, než policie konečně zaznamenala úspěch – až do roku 2014. Tehdy se díky pátrání Interpolu Srba, u kterého se vzorky DNA shodovaly se stopami vraha, podařilo najít v Praze.

Stopu detektivové získali díky anonymnímu telefonátu od dalšího berlínského zákazníka prostitutů. Ten se svěřil, že srbský mladík na něj vytáhl nůž, jemu se ale podařilo ubránit. Letos v říjnu byl pachatel předán do Německa.

Jako z knížky o feťácích

Drastický příběh připomíná pokračování světoznámé knihy My děti ze stanice Zoo. Na berlínské stanici Zoo v 80. letech čekali na své zákazníky mladí prostituti a prostitutky, často drogově závislí, aby si na drogy vydělali sexem. Místo bylo kvůli velké kriminalitě nechvalně proslulé po celém Západním Berlíně.

akko ( 15. listopadu 2015 07:05 )

Vim,ze toto nema s tim clankem nic spolecneho...Ale stve me totalne,kdyz tady pisou o vrahovi a je u toho hned diskuse...ALE!..kdyz se pise o tech islamskejch cmoudech...TAM PROSTE DISKUSE NENI!!!!...TRAPNE!!!!...Proc nenechaji lidi vyjadrit sve postoje k te Islamske spine...??????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání