Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Podvodníci z Hluku se vydávali za energetiky a ze seniorky vymámili skoro 20 tisíc

Podvodníci z Hluku se vydávali za energetiky a ze seniorky vymámili skoro 20 tisíc.
Podvodníci z Hluku se vydávali za energetiky a ze seniorky vymámili skoro 20 tisíc.  (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
9. listopadu 2015
13:53

Další ze série podvodníků, kteří okrádají starší občany, se objevili v Hluku u Uherského Hradiště. Stařence namluvili, že jsou energetici u firmy, které žena dluží 19 tisíc. Stařenka jim je naivně dala a teď jí zbyly jen oči pro pláč.

Důvěřivou stařenku z Hluku okradla dvojice ve čtvrtek odpoledne. Muž a žena se představili jako zástupci energetické firmy. I bez ověření jejich výroků je žena pozvala dál a nechala si nalhat cosi o imaginárním dluhu 19 tisíc, který je třeba splatit. 

Stařence ukázali jakési dokumenty a žena jim nakonec vše odsouhlasila. Dvojice po ženě požadovala hotovost, a tak se babička vypravila do banky. Ve dveřích ještě potkala vnuka, a tak ho poslala, aby počkal v bytě s návštěvou.

Mladík se dvojice ptal, oč se jedná, kde mají auto a tak dál. Pár odpovídal vyhýbavě – přijeli prý autobusem, protože měli po pracovní době. O dluzích jeho babičky mu navyprávěli totéž co seniorce.

Babička se vrátila i s obnosem peněz a dvojice odešla. Vnuk také zamířil domů, ale něco mu nedalo a vše vyložil rodičům – ti měli hned jasno a zavolali policii. Dvojice mluvila česky a působila slušně. Je jim kolem 27–30 let, muž je vyšší, štíhlý, má černé vlasy s kouty. Žena měří asi 160 cm a má tmavé vlasy po ramena.

Pokud dvojici poznáváte, ozvěte se na lince 158.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání