Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapečka sundavali z lezecké stěny, druhý se vážně zranil po pádu z hrazdy na posilovacím hřišti

Workoutová hřiště jsou přístupná od 15 let a má to svůj důvod
Workoutová hřiště jsou přístupná od 15 let a má to svůj důvod  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
25. srpna 2015
11:08

Posilovacích neboli workoutových hřišť přibývá jako hub po dešti, mnozí si je ale pletou s obyčejným dětským hřištěm, kde je bezpečné nechat si hrát malé dítě. Pravý opak potvrdily dva případy minulých dní. Devítiletý chlapec se po pádu vážně zranil v Mostě, pětiletému museli policisté pomáhat z horolezecké stěny v Opavě.

Kromě dětských prolézaček teď v parcích přibývají i hrazdy a další cvičební pomůcky. Takzvaná workoutová hřiště jsou velmi populární, protože umožňují sportovní vyžití zcela zdarma. Jenže ačkoliv je na první pohled jasné, že to nejsou atrakce pro děti, mnoho z nich si na „prolézačkách“ pro dospělé hraje.

Odstrašující případ se stal v Mostě. Teprve devítiletý chlapec bez dozoru zde vylezl na nejvyšší hrazdu a spadl dolů. Utrpěl vážná poranění a otevřenou zlomeninu ruky. Chlapce odvezla sanitka do nemocnice. Přitom jen pár metrů odsud je pořádné dětské hřiště, kde jsou prolézačky bezpečné a přizpůsobené dětem a jejich pádům.

„Pro tak malé děti hrazdy nejsou vůbec vhodné. Pokud lidé na hrazdách neumí nebo nechtějí tam cvičit, neměli by na taková zařízení vůbec chodit,“ řekl svědek serveru e-mostecko.cz. Workoutové hřiště je přístupné lidem od 15 let.

O něco lépe to dopadlo v Opavě. V neděli tu z horolezecké stěny u hřiště museli policisté zachraňovat teprve pětiletého chlapce, který vylezl až nahoru a bál se slézt na zem.

Situace si všimla žena, která se mu pokusila pomoci, ale nepovedlo se. Proto zavolala policisty. Ti chlapce sundali a předali starší sestře, která s ním byla na hřišti.

kukuku ( 25. srpna 2015 15:25 )

Tyto nemotorné PC-nemotoriky vybavené inteligentními mobily nezachrání nic, ani workoutová hřiště za finance od EU. Za socialismu tyto funkce stačily plnit klepadla na koberce z ocelových trubek, které byly u každého baráku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání