Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

6leté holčičce zapálili v parku oblečení. Šlo o úmysl, nebo nehodu dětí při hře?

Záchranáři přepravili popálenou dívku z Klatov do nemocnice do Prahy. (ilustrační foto)
Záchranáři přepravili popálenou dívku z Klatov do nemocnice do Prahy. (ilustrační foto)  (Autor: ČTK)
Autor: simao - 
10. srpna 2015
12:21

Šestiletá holčička si v Klatovech hrála v parku s dalšími dětmi, když vtom jí někdo zapálil oblečení. Byly to snad starší děti, které si hrály na hřišti s ní? Nebo někdo jiný? Policie případ prošetřuje, dívenka s těžšími popáleninami skončila v nemocnici.

„Dívku jsme převezli do místní nemocnice a následně vrtulníkem do Prahy. Měla popáleniny druhého a třetího stupně na 15 procentech těla,“ potvrdila mluvčí krajské záchranné služby Lenka Ptáčková serveru Novinky.cz, který na případ upozornil.

Dle informací Blesk.cz šlo o šestiletou dívku. Co se přesně na dětském hřišti v Klatovech stalo, však zatím není jasné. Podle zmiňovaného serveru je možné, že oblečení zapálilo holčičce některé z přítomných starších dětí. Právo přitom uvedlo, že holčička je ze sociálně slabé rodiny, bydlící v nedalekém azylovém domě.

„V pátek 7. srpna před 18. hodinou jsme přijali oznámení, že si nezletilé děti hrály v parku v ulici Pod nemocnicí v Klatovech. Při hře došlo ke vznícení ošacení na nezletilé dívce. Vzhledem k tomu, že se jedná o nezletilé osoby, nebudeme poskytovat další informace,“ uvedla pro Blesk.cz policejní mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová. „Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví,“ dodala pouze mluvčí policie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání