Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tohle je řidič, který zaparkoval kamion na přejezdu! U soudu vyfasoval vazbu

Autor: ČTK, lm, rys - 
24. července 2015
10:35

Padesátiletý řidič kamionu z Polska, který zavinil nehodu ve Studénce, stanul před soudem. Policie ho obvinila z obecného ohrožení z nedbalosti. Novojičínský soud na něj v pátek uvalil vazbu.

Jeho nezodpovědnost a bezohlednost stála život tři lidi! Řidič polského kamionu vjel na přejezd v době, kdy více než 30 vteřin blikala červená světla. Přímo před kamionem se spustila závora. Místo aby ji projel a zabránil tragédii, řidič jen popojel o pár metrů a zůstal stát. Pendolino kamion smetlo a jeho část tlačilo ještě 550 metrů! Kabina vozu se utrhla a zůstala prakticky nepoškozená na přejezdu. Řidič vyvázl bez zranění. To samé se ale nedá říci o cestujících z vlaku. Strojvedoucí přišel o obě nohy, tři lidé jsou těžce zranění a tři lidé zemřeli...

Policie navíc zjistila, že šofér měl už v minulosti problémy s dodržováním předpisů. „Podle neoficiálních informací, které jsme obdrželi z polské strany, má (řidič kamionu) poměrně dost záznamů, co se týká přestupků v dopravě v Polsku,“ řekl zástupce ředitele moravskoslezské policie Radim Witta České televizi.

Řidič o nehodě už vypovídal. „O obsahu výpovědi nyní nechci hovořit. Neřekl bych, že je z toho zdrcený,“ řekl Witta. Podle něj nic nenasvědčuje tomu, že na přejezd vjel úmyslně, aby způsobil srážku kamionu s vlakem. Policisté padesátiletého řidiče kamionu už obvinili z obecného ohrožení z nedbalosti a v případě odsouzení mu hrozí tři až deset let vězení. Zároveň žádali o jeho vzetí do vazby, čemuž soud vyhověl. „Jde o cizince. Je reálné, že se bude vyhýbat trestnímu stíhání, že se bude skrývat,“ řekl před soudem Witta.



bizon_pepa ( 25. července 2015 13:54 )

Kdybys je nekupoval, tak je sem nebudou posílat.

deratizator ( 25. července 2015 13:50 )

imbecile

deratizator ( 25. července 2015 13:48 )

Taky myslím, Stačí oběsit ho hned na šraňkách, nebo upálit ho u vechrovny na starých pražcích (pro výstrahu) a je pokoj.

deratizator ( 25. července 2015 13:45 )

NA to stačí nevjíždět na přejezd na červenou. Nic složitýho.

ohrazenice ( 25. července 2015 10:09 )

To vypadá že je důchodového věku. Nechtěl bych být v jeho situaci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání