Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Češi mohli být živí, kdyby vrah mého syna dostal, co si zasloužil

Autor: haj - 
7. července 2015
05:01

Vrah českých turistů v Albánii Michala (†27) a Aničky (†36) Sokol Mjacaj (20) zabíjel již v minulosti. V roce 2010 se svým bratrem spáchal loupežnou vraždu. Kvůli zlatému řetízku tehdy zamřel chlapec Agim Leraj (†13). Nyní promluvil jeho otec Gjerg. Podle něj by si vrah zasloužil trest smrti.

Soud původně přiřkl Sokolovi, který zločin spáchal ve 14 letech, 10letý trest. Jeho tehdy sedmnáctiletého bratra Edmondina poslal do vězení dokonce na 11 let. V lednu 2013 však odvolací soud změnil původní verdikt a zřejmě kvůli nízkému věku pachatelů tresty zkrátil na polovinu.

Rodina zesnulého Agima tímto rozhodnutím tehdy velmi trpěla a považovala ho za nespravedlivé. Dál ale soudní tahanice vést nechtěli. Život jejich syna by jim to totiž nevrátilo.

Jenže nevěděli, že kriminálník Sokol Mjacaj sotva měsíc po propuštění z vězení znovu udeří. Bez milosti zastřelil český pár turistů Michala (†27) a Aničku (†36), protože se bránili, když se jim pokoušel ukrást auto.

Dnes tak Gjergj Leraj, otec zesnulého Agima, lituje, že vše nedopadlo jinak. „Kdyby to bylo na mně, dostal by trest smrti,“ odsoudil v albánských novinách Panorama vraha svého syna. „Stačilo, aby soudy tehdy rozhodly stejně, a dva čeští turisté mohli být dnes naživu,“ řekl rozrušeně Leraj.

Jaký bude ortel soudu pro recidivistu Sokola nyní, zatím není jasné. K hrůznému zločinu se však již přiznal.

Albánská policie ho dopadla už za 48 hodin díky telefonu, který ukradl svým obětem a později ho prodal obyvatelům vesnice Grudë. Potřeboval totiž peníze na drogy, na nichž je závislý.

cilek ( 7. července 2015 15:07 )

Jednoduší lidé mají jednoduché řešení vždy po ruce.

jahodove_ticho ( 7. července 2015 12:43 )

 Ten Landcruiser je epesní! Chápu že ho fetka chtěla...

alff ( 7. července 2015 10:33 )

jana999 ( 7. července 2015 09:11 )

za vraždu by měl být trest smrti bez pardonu, to máte to samý s tím atentátníkem v Bostnu, politický azylant a takhle se amíkům odměnil, kdo k tomu má sklony jiný nebude, mašínové taky muzeum vykradli v roce 1946, takže to nebyl žádný boj proti komunismu ale kriminálníci za každého režimu, komunisti totiž k moci přišli až v roce 1948 a že by byly Sibyly to těžko

ninga ( 7. července 2015 08:51 )

u nás je to podobné - směšné tresty. jenže délka trestu není všechno. pokud není trest na doživotí, je nejdůležitější, aby během trestu proběhla nějaká náprava. tento spratek se za těch 5 let nenapravil, naopak, jen přičichnul ke skutečnému zločinu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání