Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Koupání s mrtvolou: Proč nevyhnali lidi z vody?! Ptá se celé Česko

Autor: red - 
14. června 2015
05:01

Otřesnou událost za sebou mají obyvatelé Otrokovic, kteří v sobotu přes poledne navštívili koupaliště Štěrkoviště. Ke břehu zde totiž připlavala mrtvola. Ani přes zasahující policisty někteří nevylezli z vody!

Koupání v otrokovickém Štěrkovišti má nyní ne zrovna příznivou reklamu. V sobotu zde ke břehu připlavala mrtvola bezdomovce, který se zde podle všeho utopil ve čtvrtek. Lidé plovoucí mrtvolu původně považovali za figurínu, ani po příjezdu policistů ale z vody mnozí z nich nevylezli! Proč?

Podle záběru FTV Prima to totiž mnohým bylo asi úplně jedno. Když se jich reportér ptal, nevypadali nijak překvapeně nebo zhnuseně - jeden muž, který měl ve vodě dvě malé děti, se dokonce smál!

Jenže co se s takovou mrtvolou děje ve vodě? Muž zemřel už ve čtvrtek večer, kdy se na Štěrkovišti byl koupat s kamarády. Jeho tělo připlavalo ke břehu v půl jedenácté v sobotu - tělo bylo ve vodě tedy přibližně 36 hodin! Přitom mrtvoly se začnou rozkládat a lákat mouchy už pouhých 20 minut po smrti.

Tělo obvykle vyplave na hladinu až po delší době - bakterie, které rozkládají tkáně, musí nejdřív zvládnout naplnit vnitřek těla plyny, které ho vyzvednou na povrch. Utopenci totiž mají plíce plné vody, bez vzduchu jde jejich tělo ihned ke dnu.

V teplotách, které vládly v posledních dnech, pracovaly bakterie rychleji, voda samotná je také faktor - těla se zde rozkládají až čtyřikrát rychleji než na vzduchu! Je tedy možné, že do vody unikly bakterie, které tělo rozkládaly. A rozhodně to nebylo nic, co by vašemu zdraví prospělo!

Pokud někdo z místních vodu dokonce vypil, hrozí mu značné zažívací potíže! Navíc je nutné připomenout, že šlo o bezdomovce a muž mohl mít nejrůznější nemoci.

janinulka ( 15. června 2015 22:11 )

Tak musím povedať, že to bolo ironický myslene...viem aký žil život a viem že býval u maminky, a pracoval v na slovensku pri Bratislave.. akurát prišiel v ten deň do Zlína lebo mal tam kamaráta,myslím nie toho čo ho dávali na príme ale bol to slovak a mal sa sním stretnúť a mal tam byť 2 dni lebo išiel do práce.... On nežil v čechach ...a samozrejme že som volala na políciu prečo to bolo povedané,a je pravda, že Vám chýba bezdomovec v Zlíne ktorý sa podobal a prvé čo mysleli že je ton...ale potom prešli okolité krčmy a tam našli doklady a .... a veľmi sa mi ospravedlnili a taktiež som písala všetkým mediam,a zároveň som požiadala právnika aby konal tejto veci. Je mi Vás úprimne ľúto že sa držíte toho čo Vám nakúkajú...Inf.sa majú overovať!!!!!

alumno ( 15. června 2015 17:12 )

Postup je vždycky stejný: když se najde tělo, místo se uzavře, jednak proto, že se z něj stává potenciální místo činu, druhak z etických důvodů. Jak jsem psala v přechozím příspěvku, nejde o hygienické důvody, ale o důvody morální a o dodržení protokolu, který je v tomto případě jasně daný a policajti o něm zřejmě nevěděli, což je smutné. Policajti měli prostě místo vyklidit (nejen zakázat koupání, ale uzavřít prostor). O cedulky tady fakt nejde (a mimochodem ani u vražd se pro označení míst činu nepoužívají žádné cedulky, to si nějak pletete s dopravními značkami ).

alumno ( 15. června 2015 17:06 )

To, že nevíte o jeho bezdomovectví, ještě neznamená, že bezdomovec nebyl. Pokud Vy žijete na Slovensku a on žil v ČR, nejspíš vůbec nemůžete tušit, jaký život tady žil.

janinulka ( 15. června 2015 14:41 )

Informácia bola zlá...je to smutné,že takto označia "bezdomovec"... to bol synovec a neviem o tom že je bezdomovec...

poltergeist ( 14. června 2015 21:47 )

Neptá se absolutně nikdo. Celému Česku je to u pr*ele. No tak se utopil bezdomovec, to se o tom hned musí napsat, protože už není nic, co by stálo za zmínění. Ani ty lidi, kteří tam plavali, to nezajímalo. Proč by taky mělo?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání