Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děsivé svědectví rukojmích Orlové: Když Petr zakřičel, bodla ho do srdce!

Autor: ljš - 
6. června 2015
05:00

Byl to den, na který nikdy nezapomenou. Do jejich školy přišla šílená schizofrenička Barbora Orlová a začala běsnit. Dvě studentky zranila a jejich statečného spolužáka, který jim přišel na pomoc, zabila ranou do srdce. Svědci žďárské tragédie u soudu popsali hrůzy, které prožili.

Vůbec první rukojmí, kterou si Orlová vybrala, se stala studentka Nikola. „Do šatny, kde jsem seděla na botníku, vešla nějaká holka. Měla dlouhé vlasy a vypadala starší. Neřekla vůbec nic a hned mě začala mlátit pěstmi do hlavy. Říkala jsem jí, co dělá, ale ona mi odpověděla, ať držím hubu. Na kamarádku ve vedlejší šatně křičela, že jestli chce, abych přežila, ať hned zavolá policajty. V tu chvíli mě držela pod krkem. Nevšimla jsem si, jestli měla v ruce nějaký nůž,“ vypověděla dívka podle Deníku.

Nikola měla obrovské štěstí, že se dokázala ze zajetí v době, kdy už na místo jela policie, dostat. Orlová ji stále držela pod krkem a táhla ji ze šatny ven. Vyrušili ji ale další studenti, kterých se lekla, zazmatkovala a na chvíli dívku pustila. „Stály jsme proti sobě tváří v tvář. Běžela jsem k šatně a zavřela jsem za sebou dveře. Až v té chvíli jsem si všimla, že mi z ruky teče krev. Ona se dobývala do šatny, ale nemohla se k nám dostat. Vstříkla mi pepřový sprej do obličeje a já jsem se stáhla dál do šatny,“ uvedla dívka.

Orlová si pak začala hledat novou oběť a dobývala se do několika dalších kójí. Vybrala si jednu ze studentek, donutila ji, aby si klekla, a začala ji ohrožovat nožem. V té chvíli vešel Petr Vejvoda, který slyšel rukojmí křičet, že nic neudělala. Jeho vraždu popsala jedna ze studentek, která stála opodál. „Petr začal na pachatelku křičet, ať ji nechá a pustí ji. To byla jeho poslední slova. Pachatelka s nožem od něj stála asi jeden metr. Pak Petra bodla někam do hrudníku. Skutečně jsem viděla, jak ho bodla přímo do hrudníku. Nůž vytáhla a otočila se na nás. Petr se mezitím svezl na zem. Ta žena něco říkala. Když se k nám blížila, zaběhla jsem do vedlejší kóje a zabouchla za sebou dveře,“ popsala zděšená svědkyně.

Video Dvě tváře schizofreničky Orlové: Vražedkyně Petra ze Žďáru vypadala u soudu jako modelka - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Orlová hned nato zajala studentku Lucii, která právě přišla do školy a znejistěla, protože ucítila pepřový sprej. Pachatelka ji okamžitě bodla nožem do břicha a zatáhla do šatny. „Pořád seděla za mnou a nůž měla v ruce. Po nějaké době přijel na místo policejní vyjednavač. Začal s ženou komunikovat a říkal jí, že jsem hodně zraněná, aby mne pustila. Ona mu odpověděla, že mě nepustí,“ popsala dívka chvíle hrůzy.

Vyjednavač Petr Gruber na Orlovou neustále naléhal, ona s ním však příliš nekomunikovala. „Ona mi řekla, že dokud si vyjednavač nesundá pásek a boty, nepustí mne. Vyjednavač to udělal, šel k nám do šatny a musel si kleknout. Řekla mi, že mě tedy nechá, ať si lehnu na zem, že půjde k tomu vyjednavači. Slyšela jsem, jak vyjednavači říká, aby mi zavolal záchranku. Šla k němu, nůž měla stále v ruce. Vyjednavač klečel před ní a nůž mu držela pod krkem,“ popsala oběť Orlové.

Video Dvě tváře schizofreničky Orlové: Vražedkyně Petra ze Žďáru vypadala u soudu jako modelka - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Do šatny pak vběhli dva členové zásahovky převlečení za záchranáře. „Jeden z nich mi ukázal, že má za pasem taser. Řekl mi, abych se uklidnila, já se otočila, on po té ženské vystřelil. Ona se složila na zem. Víc jsem neviděla. Pak mne odnesli na nosítkách do sanitky a odvezli do nemocnice, kde jsem byla operovaná,“ popsala dívka událost, která ji poznamenala na celý život.

Orlovou, která si stále nepřipouští, že je psychicky nemocná, poslal soud minulý týden do detenčního ústavu. Tam může zůstat až na doživotí, lékaři musí ale každý rok znovu přehodnotit její stav.

ellenic ( 7. června 2015 08:05 )

qwertina Ano chudáci rodiče, ale účast projevuji jen rodičům Petra , rozhodně ne matce Barbory .

ellenic ( 7. června 2015 08:00 )

qwertina Souhlasímm jen, že účast na této tragédii zaslouží rodiče Petra a ne matka Barbory , která byť nemocná vraždila.

ellenic ( 7. června 2015 07:56 )

listure Některé Tvé příspěvky jsou děs. Její máma měla dohlédnout na to, aby její dcera nemoc zvládala a pokud nebrala léky a nemoc nezvládala, měla dohlédnout na to, aby se o odborníci o ni postarali a ne nyní kňučet, že chce, aby její dcera měla život "na úrovni" . Z fotografie matky mi nepřijde, že to, že její dcera zavraždila mladého chlapce jí dělá vrásky .

makmark ( 7. června 2015 07:42 )

to je reakce na tu matku s nemocnou dcerunečkou..

makmark ( 7. června 2015 07:40 )

chudinka, léčit se má... mojemoje.. ale to, jak se cítí asi rodiče toho zavražděného kluka je vám ukradeno, že aáno .. zatímco vrahounek má bebíčko, nunununu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání