Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodiče ubodaného Petra ze Žďáru napadli zastavení vyšetřování: Orlová nepatří mezi normální lidi

Autor: ČTK - 
29. dubna 2015
08:08

Rodiče šestnáctiletého Petra Vejvody ubodaného loni ve škole ve Žďáru nad Sázavou podali stížnost proti zastavení trestního stíhání ženy, která ho připravila o život. Soud tak 22. dubna nemohl rozhodnout o umístění ženy do ústavu zabezpečovací detence. Napsala to dnes Mladá fronta DNES (MFD). Stíhání Barbory Orlové letos zastavil státní zástupce, protože žena byla podle posudků v době spáchání činu nepříčetná.

Podle otce zemřelého chlapce Kamila Vejvody byl čin Orlové naplánovaný a promyšlený. „Nemáme žádného právníka, ale jako rodina jsme cítili, že by měl smrt našeho Petra ještě někdo prověřit,“ řekl deníku. „Syna nám už nikdo nevrátí, ale chceme, aby se něco takového už nemohlo opakovat. Aby se ta osoba už nikdy nemohla vrátit mezi normální lidi,“ dodal.

O stížnosti bude rozhodovat Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, její převzetí potvrdila státní zástupkyně Jarmila Večeřová. Do verdiktu olomouckých žalobců zůstane Orlová v psychiatrické nemocnici v Brně-Černovicích. V případě soudního projednávání by jí hrozilo 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

Šestadvacetiletá Orlová z Ostravska ve žďárské střední škole loni 14. října pobodala několik studentů. Usmrtila Petra Vejvodu, dvě studentky byly zraněny, další utrpěla psychický šok, pobodaný byl i zasahující policista. Útočnici policisté zneškodnili elektrickým paralyzérem. Před útokem ve Žďáru byla žena loni v únoru propuštěna z ústavní péče, kde pobývala z nařízení soudu, protože již v roce 2012 zaútočila na žáky v Havířově.

petrkramnypresident ( 29. dubna 2015 14:44 )

Můžeš stejně izolovat nebo zastřelit i jiné hendikepované - k čemu je ve společnosti slepý nebo vozíčkář nebo mentálně postižený? Je jenom nemocná.

sores ( 29. dubna 2015 13:59 )

Český bordel, ta šílená měla zabít soudcovo dítě nebo vnuka a šla by do basy jedna radost, šílená,nešílená! Takže tito hnusáci mohou zabíjet o 106 a pokaždé budou omluveny pro nepříčetnost, jo? No hnus český bez logického uvažování.

anna1234 ( 29. dubna 2015 13:22 )

..a proč pod tím celoživotním dozorem nebyla? Kdo rozhodl, že tam být nemusí? Ona? Někdo rozhodl, že je v pořádku a v léčebně být nemusí. Tam bych hledala hlavní odpovědnost.

anna1234 ( 29. dubna 2015 13:15 )

..největší tragedie pro rodiče je smrt dítěte a to ještě takový hrozným způsobem, to je bez diskuze!!! Vůbec nevím jak bych s tím dál žila. Ale ty si taky uvědom, že i tvoje dítě může psychicky onemocnět, nedej bože by něco tak hrůzného provedlo. Byl bys jako jeho rodič!! pro jeho smrt i když by se prokázalo, že opravdu jde o nemoc???

rescarot ( 29. dubna 2015 12:44 )

Srovnávat reakci lva v jeho přirozeném prostředí a magora který se rozhodně vraždit vás pasuje do role tvora s nižší rozlišovací schopností.

Zobrazit celou diskusi