Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Podezřelý v případu Lukáše Nečesaného: Do hotelu naproti kadeřnictví jsem utekl před babičkou

Autor: ljš - 
2. června 2015
11:42

Žil ve vedlejší vesnici, přesto se ubytoval v hořickém hotelu hned naproti kadeřnictví, kde došlo k brutálnímu napadení kadeřnice Ludmily B., za něž byl neprávem na 13 let odsouzen Lukáš Nečesaný. Vítězslav M. ale vzbudil podezření především tím, že si pobyt prodlužoval vždy jen o jeden den. Jak to vysvětlil?

Mladík z Vysokého Veselí, na kterého upozorňovali soukromí detektivové rodiny Nečesaných, tvrdí, že do hotelu Králův dvůr se nastěhoval, aby si odpočinul od babičky, která se o něj starala od smrti jeho matky a byla prý velmi přísná.

„Zaměstnávala mě celý den. Někdy už bylo těch pokynů a úkolů až moc. Když jsem trochu zestárl, začal se náš vztah zhoršovat a já čím dál častěji cítil potřebu si od ní aspoň trochu odpočinout,“ řekl Mladé frontě DNES s tím, že ve zmíněném hotelu nebyl poprvé. „Měl už jsem po maturitě a byl to takový občasný útěk, vzpoura, potřeboval jsem si vydechnout. Sám se třeba jen dívat na televizi, zvolit si program, jaký chci,“ dodal.

Své jednodenní platby, kterými na sebe přitáhl podezření, vysvětlil tím, že nikdy předem nevěděl, kdy se vrátí domů. „Každý den jsem si říkal, že už zítra, ale pak jsem se k tomu neodhodlal. Měl jsem o babičku strach, ale zároveň jsem si užíval, že s ní nejsem,“ řekl.

Syna kadeřnice, Žeňu, který mu měl podle detektivů dlužit peníze, prý v životě neviděl a nevěděl ani, že k napadení došlo. „Díval jsem se na televizi, večer už jsem ani nevycházel ven,“ řekl deníku.

Policie ho krátce po útoku prý skutečně vyslýchala. „Nabyl jsem ale dojmu, že mě jako pachatele hned vyloučili. Vždyť já tehdy vážil 114 kilo (kadeřnice útočníka popsala jako hubeného studentíka, pozn. red.),“ vysvětlil.

Video Lukáš, oběť justičního omylu: Holiče jsem v base dělal kvůli vrahovi Petry (†15) - František Prachař, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

a-z- ( 2. června 2015 19:26 )

Už to nehul. Někde píšu, že bylo zalšované?

catherin4 ( 2. června 2015 18:46 )

Samozrejme, moze to byt pravda. Ked som zila v Anglicku, pracovala som v hoteli, kde sa nam ubytoval na dlhsiu dobu chlap. Hoci bol uz davno dospely, dovtedy zil stale s matkou, ktora sa o neho starala. Pracoval v IT oblasti, tak si hotel mohol kludne dovolit. S matkou sa pohadal, o co konkretne slo neviem. Nastahoval sa preto do hotela a tam nam zostal asi dva mesiace, kym sa s matkou udobrili a vratil sa k nej. Takze chlapi niekedy takto skutocne riesia problemy doma. Nezda sa mi, ze by tento chlapik sa ubytoval v hoteli preto, aby vrazdil, ved by tym na seba len upriamil pozornost. Hlavne ak byval vo vedlajsej vesnici a ak by planoval vrazdu, predsa by z domu na to len pricestoval. Skor mi nesedi ten Necesany, hlavne preto, ze na kabelke obete sa nasli jeho pachove stopy. Ako to vlastne vysvetlil? Podla jeho slov sa chcel dat ostrihat, ked ho kadernicka nevzala, odisiel. Co jej robil s kabelkou? Mne to pripada, ze Necesaneho prepustili len preto, ze to jeho bohaty tatko zaplatil.

nojasne ( 2. června 2015 18:24 )

Právě proto, že je to do Jičína, Kopidlna nebo Bydžova blíž, tak tam si nešel. Ještě by ho někdo viděl a napráskal bábince, kde se mladej rozvaluje.

nojasne ( 2. června 2015 18:22 )

Na toho člověka z hotelu neukazuje nic. Na místě ho nikdo neviděl, jeho DNA nebo pachové stopy se tam nenašli a popisu odpovídá ještě méně než LN. Vlastně proti němu neukazuje nic. Že si platil hotel po dnech ? Prostě nevěděl, kdy mu dojde chuť a prachy na děvky a chlast a pojede domů.

nojasne ( 2. června 2015 18:18 )

Ten klacek se nikdy nenašel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání