Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Na ministerstvu Šlechtové zasahuje protikorupční policie

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová
Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová  (Autor: Foto Blesk - Karel Kopáč)
Autor: ČTK - 
19. března 2015
11:15

Na ministerstvu pro místní rozvoj zasahuje protikorupční policie. Zatím není jasné, čeho se zásah týká. Spekuluje se však o předražené miliardové IT zakázce.

Mluvčí Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality Jaroslav Ibehej ČTK potvrdil, že dnes detektivové provádějí úkony trestního řízení v rámci jednoho případu, kterým se zabývají. Víc informací ale policie nebude poskytovat.

Zatím není z oficiálních zdrojů jasné, jakého případu se zásah protikorupční policie týká. "Policii poskytujeme maximální součinnost," řekla Veronika Vároši z odboru komunikace MMR. Důvody zásahu ani žádné další informace neuvedla.

Podle informací serveru Echo24.cz policie prověřuje zakázku na monitorovací systém, který by měl evidovat všechny evropské dotace v období 2014 až 2020. Zakázku za zhruba jednu miliardu korun získaly v minulém roce firmy Tesco SW a Datasys.

maruch ( 19. března 2015 12:05 )

Ze začátku vyšetřování podezření z korupce nebo předražení zakázky atd. atd.Konec vyšetřování nic se nestalo nikdo za nic nemůže.Tak to tady chodí,chodilo a chodit bude u plných koryt se dobře mlaská.

cityjail ( 19. března 2015 11:56 )

No vida-holka jedna!! Člověk by řekl,že když je ošklivá jako noc tak šla do politiky z přesvědčení a ono vida! Stejný jako ostatní-malá domů....

mirkazam ( 19. března 2015 11:53 )

Dnes,když se krade všude a ve velkém,tak už je to pomalu považované za normál...Copak nějaký milion sem nebo tam...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání