Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Potetovaná ministryně Šlechtová: Vizážistu nechce, baví ji horory a tvrdý rock!

Autor: Jaroslav Šimáček - 
18. února 2015
12:03

Jsem taková, jaká jsem, a budete muset vydržet i mé neposlušné vlasy, vzkázala s úsměvem na chatu Blesk.cz čtenářům blonďatá ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Bývalá státní úřednice a s odchodem Heleny Válkové poslední ze dvou žen v Sobotkově kabinetu o sobě prozradila řadu drobností – od záměru na nové tetování, přes to, co dělá ve volném čase, až po současné poměry ve Sněmovně.

Na národní úrovni koordinuje její ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) čerpání peněz z evropských fondů, v čemž Česko patří mezi nejhorší členské státy z EU. Na začátku února ministryně Karla Šlechtová varovala, že letos může být v ohrožení až 85 miliard! Nejen o miliardách z rozpočtu EU však byla řeč při chatu na Blesk.cz.

Stočila se třeba na cestovní ruch. „Cestovní ruch je klíčová agenda ministerstva a nyní se zaměřujeme na koncepci celkovou pro naši republiku v této oblasti. Nejen orientace na již stávající země, ale chceme se soustředit i na další, např. Čína. Je nutné udržet turisty v naší zemi několik dní, aby u nás utráceli peníze,“ říká Šlechtová.

Šlechtová: Sprosté poslance vykazují ze sálu

Ministryni přišla řada pozitivně laděných dotazů, ovšem i výtky na její „aroganci či sebestřednost“ či velké sebevědomí. „Sebestřednost – to je účel. Musí být vidět MMR a já jdu s kůží na trh a musím je prosazovat. Dosud to nikdo neudělal a MMR nebylo vůbec vidět,“ tvrdí Šlechtová. „Ve funkci ministra se musím postarat o celé ministerstvo, jeho prestiž, agendy, zaměstnance. Myslím, že je nutné mít vlastní názor, který mám a který mnohým vadí,“ dodala.

Šlechtová přitom loni zaujala i svým útočným vystoupením před poslanci, které peskovala, že nemají vzájemný respekt a mluví vulgárně. A navíc mají ve Sněmovně poněkud chladno... „Kultura ve Sněmovně se opravdu zlepšila v mnoha ohledech. Samozřejmě Sněmovna je od toho, aby zákonodárci mezi sebou debatovali, ale omezilo se vzájemné ponižování a především pomohlo řízení Sněmovny. Poslanci, kteří ruší, jsou předsedajícími posíláni mimo jednací sál. Pokud řečník hovoří mimo téma, je předsedajícím upozorněn. Toto vnímám jako pozitivní efekt mého vystoupení,“ myslí si Šlechtová.

Festivaly, horory a nové tetování

Ministryně za ANO však loni zaujala i tetováním, které ukázala v Show Jana Krause na FTV Prima. „Mám jich vícero a každé má svůj význam. Nemám důvod tajit, že mám tetování. Navíc to jsem prostě já. A možná přibude další jako vzpomínka na mé ‚ministrování‘,“ prozradila Šlechtová z úsměvem na chatu Blesk.cz. „Má tetování jsou jen má a ne pro chlubení,“ uvedla však ministryně. Většina jejích tetování prý vyobrazuje stromy. „Spirálu života z kořenů stromů, ale mám jedno, které vyobrazuje mě samotnou skrz 4 elementy, keltské znaky a listy stromů. Pokud mě potkáte na nějakém hudebním festivalu, tak tam netajím žádné, když je slunečný den,“ uvedla Šlechtová.

Její vizáž se stala tématem od jejího prvního vystoupení na brífinku po boku Andreje Babiše. Tehdejší státní úřednice zaujala černými kruhy kolem očí i rozvrkočeným účesem. Postupně však na sobě zapracovala. „Nemám žádného vizážistu ani stylistu a ani nechci. Myslím, že národ musí vydržet mou vizáž i mé neposlušné vlasy,“ tvrdí však Šlechtová, která prý v minulosti měla i černé vlasy.

Hodily by se ostatně více k její image rockerky. „Mám ráda klubovky – Matahari, Škwor, Krucipusk, Dymytry...,“ vyjmenovává Šlechtová oblíbené hudební skupiny a ve výčtu pokračuje: „Cokoliv tvrdšího – i Rammsteiny, Metallicu, i gotickou hudbu, AC/DC, Guano Apes, Kiss a spoustu dalších.“

Ve volném čase, kterého prý rozhodně nemá mnoho, se prý dívá ráda i na horory. A čte historické detektivní romány. Oblíbila si českou kuchyni, ale stačí jí prý i sýr a pečivo. Ze sportu pak preferuje lyžování. „Vyrostla jsem v Krušných horách, takže hory jsou mi velmi blízké. Samozřejmě Boží Dar, Klínovec, ale ráda se podívám i jinam,“ dodala na chatu Blesk.cz ministryně Karla Šlechtová.

popocatepetl ( 18. února 2015 16:09 )

To by muselo jít o chytrou čarodějnici. Hloupá čarodějnice je dobrá jen na to, aby se už od útlého věku děti naučily, že nad zlem jde vyhrávat.

popocatepetl ( 18. února 2015 16:06 )

Fakt je, že napsat o slečně Šlechtové, že je jediná žena v české vládě, je úsměvné. To je jako napsat, že jediný pták v provinční ZOO je ředitel Brabec.

popocatepetl ( 18. února 2015 16:04 )

Bohužel pravý opak je pravdou. Nejslabší článek vlády, příšerné výsledky. Arogantní, všude samé já, já, já, a přitom jí pod rukama unikají desítky miliard z EU. nezvládla včas dojednat a podepsat programy, Česko je nejhorší ze všech zemí a teď už vážně hrozí, že o peníze z období 2014-2020 přijdeme předem o přidělenou částku za celý jeden rok, loňský. Protože jsme nejen ani nezačali, ale tetovaná slečna ani nestihla dojednat a podepsat smlouvy.

lepo ( 18. února 2015 15:28 )

angryagain - jdi si kritizovat do své země. Jen píšeme své názory. Svobodu slova nemáš jen ty! Jak souvisí vzpomínky a hudba s tetováním?? A byl tady socialismus, ne komunismus! Doplň si vzdělání .. a .. jen za sebe - nejsem a ještě dlouho nebudu důchodce!

aronak ( 18. února 2015 15:09 )

Příšerné. Vůbec bych se nedivila, kdyby prohlásila, že je předělaný chlap.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa