Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

U soudu zaznělo, jak napadli Hrůzu: Nejdřív facka, potom rána do obličeje

Autor: ljš, ČTK, iža - 
17. března 2015
09:24

Brutální napadení, kterým Michala Hrůzu (43) málem připravili o život. U ostravského soudu dnes státní zástupce popsal, jak přesně k útoku na zpěváka došlo a proč.

Krajský soud v Ostravě dnes začal projednávat útok na zpěváka Michala Hrůzu. Ten loni po napadení ve Stodolní ulici zůstal několik dnů v bezvědomí. Dva útočníci jsou obžalováni z vydírání a výtržnictví.

Podle dozorujícího státního zástupce Davida Bartoše se Hrůza zachoval jako slušný člověk, když se snažil uklidnit jejich spor. „Chtěl zabránit rvačce a to se obrátilo proti němu,“ řekl státní zástupce před zahájením procesu.

Podle obžaloby Nikolas A. a Patrik K. hudebníka napadli 17. července krátce po 03:30. Chtěli mu zabránit v přivolání policejní hlídky. Hrůza se tak snažil ukončit vzájemnou potyčku mezi obviněnými. Ti se hádali, vzájemně se drželi a upadli na zem. Oba pak Hrůzovi vyhrožovali, že jej zbijí, pokud policii zavolá. Když od svého úmyslu neustoupil, zaútočil jako první Nikolas A. Napadenému dal facku.

Video U soudu zaznělo, jak napadli Hrůzu: Nejdřív facka, potom rána do obličeje - Ivana Žáková
Video se připravuje ...

Když i nadále Hrůza tvrdil, že hlídku přivolá, zapojil se do potyčky i druhý obžalovaný. „Patrik K. přistoupil k poškozenému, uchopil jej za oděv a druhou rukou sevřenou v pěst jej udeřil do obličeje, v důsledku čehož poškozený upadl zády na chodník,“ uvedl státní zástupce v obžalobě. Podle něj si zpěvák právě při pádu způsobil vážná poranění hlavy.

Obžalovaní tvrdí, že si napadení příliš nepamatují. Nikolas A. uvedl, že dal Hrůzovi facku, protože se choval povýšeně. Patrik K. si napadení prý nepamatuje vůbec, u soudu ale projevil lítost a zpěvákovi také poslal omluvný dopis. "Kdybych nebyl opilý, nikdy by se to nestalo," řekl.

Jejich postoj velmi udivil Hrůzovu obhájkyni Iveta Vegsöovou. „Z morálního hlediska jsem zatím z procesu velmi zaskočena. Nemohu hodnotit samotné obžalované, neznám je, ale zatím podle způsobu jejich chování si zřejmě vůbec neuvědomují, co způsobili. Jako by necítili žádnou vinu. Bohužel v nich nevidím ani žádnou pokoru, která by v tomto případě měla být rozhodně na místě,“ řekla Blesku.

Hrůza skončil s krvácením do mozku a v bezvědomí v ostravské městské nemocnici. Tam se podrobil operaci. Stav zpěváka se postupně zlepšil natolik, že 11. srpna nemocnici opustil. Jeho léčení pokračovalo v rehabilitačním zařízení v Čechách. Nyní již opět funguje s kapelou a připravuje turné, které zahájí 19. března koncertem v Praze.

Oba mladíci čelí obžalobě z vydírání a výtržnictví. Pro jednoho z nich napadení Hrůzy nebyl jediný incident oné noci. Jen deset minut po zbití umělce totiž nedaleko Stodolní ulice poškodil zaparkované auto. V blízkosti křižovatky Janáčkovy a Nádražní ulice ve společnosti dalších čtyř lidí ulomil automobilu zpětné zrcátko. Přitom poškodil i lak na předních dveřích. Oprava stála téměř 15.000 korun. Soud mu za to už loni v srpnu udělil podmínku. Ve skupině byl i druhý útočník obžalovaný z napadení zpěváka Hrůzy, ten se ale jenom díval.

elimiel ( 17. března 2015 18:34 )

Rozhodně s opilcemi a rváči nesympatizuji! V tomto případě si myslím, že chyba byla na straně Michala Hrůzy. Plést se nad ránem do rvačky dvou opilců/navíc jim vyhrožovat policií/ je vážně šílenství!

luckabendyska ( 17. března 2015 18:05 )

já jsem ráda že Míša Hrůza žije. ti dva kteří Míšovi Hrůzovi ublížili, ať pykají! Držím Míšovi Hrůzovi palečky a jsem na jeho straně. JESTLI SE NĚKOMU MICHAL HRŮZA NELÍBÍ TAK HO NECHTE SAKRA BÝT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sars ( 17. března 2015 17:07 )

 Hrůza dostal po tlamě a vytřískal z toho kapitál nastartoval pohasinajici kariéru notorickeho objížděče všech festaku co tady jsou, lidi nenechte se tahat za nos, celý to plytky divadilko, bude se muset učit chodit, mluvit, močit, kadit a najednou hopla už jsem fit.

.tigress ( 17. března 2015 16:43 )

Je to jenom chlast nebo jedeš v něčem jiným?

.tigress ( 17. března 2015 16:41 )

Ty už zase chlastáš? Alespoň jednou si po sobě přečti, co ta tvoje makovice vyplodila za krávovinu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání