Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vysokoškolák se pokusil zabít dva bezdomovce: Lituji, že přežili!

Autor: ČTK ljš - 
16. března 2015
11:26

Chtěl, aby trpěli. Čtyřiadvacetiletý Jan M. obžalovaný z pokusu o vraždu dvou bezdomovců přiznal soudu, že chtěl tyto muže mučit. Lituje toho, že přežili. Fyzicky prý napadl i další bezdomovce. Vysokoškolský student zdůraznil, že si vybíral „bezdomovce s velkým B“, což jsou podle něj ti, kteří si na lidi bez domova „jenom hrají“ a ve skutečnosti chodí na brigády a mají značkové věci.

„Řekl jsem mu, ať přestane křičet, nebo to bude ještě horší. Chtěl jsem, aby trpěl, aby si tu smrt užil, aby umíral pomalu. Rychlou smrt si nezasloužil. Zabít se mi ho bohužel nepodařilo, protože se mi zlomil nůž,“ vypověděl Jan M. k jednomu z útoků.

O svých vytipovaných obětech hovořil jako o „hajzlech číslo jedna až pět“. Vraždy si prý důkladně připravoval, odmítl, že by byl duševně nemocný. U prvního útoku si prý například napsal do tabletu: „Cíl: o jednoho bezdomovce a cikána méně, což bude lepší situace v České republice“. „Za nacismu by to nebylo možné,“ poznamenal si prý také.

Obžaloba uvádí, že první útok spáchal Jan M. loni 12. dubna v pražské Libni zhruba v půl třetí ráno. Údajně přistoupil se dvěma noži k bezdomovci ležícímu na zemi ve spacím pytli, bránil mu v pohybu a řekl mu, že bezdomovce nemá rád a že už má jednoho na svědomí. Po příjezdu policejní hlídky začal křičet, že má u sebe zbraň a že muž je jeho rukojmím. Nakonec na výzvu policistů nože odhodil, aniž muže zranil.

Ve stejnou noční hodinu Jan M. zaútočil i 28. června ve Vrchlického sadech, opět po předchozím vytipování oběti. V parku napadl spícího bezdomovce, a to jedním ze tří nožů, které si na místo donesl. Muži přeťal tepnu na předloktí. Podle obžaloby ho neusmrtil jen díky tomu, že bezdomovcův křik zaslechl svědek, který mu přispěchal na pomoc. Obviněný pak krvácejícímu muži sebral tašku a dal se na útěk, o několik ulic dál jej však zadrželi městští strážníci.

Janovi M. hrozí 15 až 20 let vězení, nebo i výjimečný trest.

lepabrena ( 17. března 2015 12:18 )

Jan Mokrý je příkladem totálního selhání tohoto státu. Nejprve stát vytvořil cíleně vytvořil bezdomovce a za pomoci exekutorů,cíleně vytvářené nezaměstnanosti a neexistence sociálního bydlení je vytváří každý den. Dále tento stát umožnil, aby slabomyslní jedinci,s různými duševními vadami za pomoci asistentů mohli "studovat" různé typy škol- a za existence diskriminace občanů kvůli věku a pohlaví- pak i šéfovat těm diskriminovaným. V normálně fungující demokracii - např. v Německu- by se tento de.bil ani nevyučil, natož aby někomu šéfoval. V Německu a ostatní Evropě zničené válkou, již v roce 1968 existovalo sociální bydlení pro nízkopříjmové skupiny a NIKDO! opakuji NIKDO! nespal jako bezdomovec na ulici! V Rusku se alespoň o nocleh bezdomovců starají církve a celou zimu je nonstop otevřené metro, aby lidé nezmrzli. Dále je totálním selháním tohoto státu fakt, že se toto individuum mohlo po prvním útoku pohybovat volně na ulici - měl být neprodleně zadržen, vyšetřován a potom buď izolace na uzavřeném oddělení psychiatrie anebo vězení. Toto individuum jedná podobně jako Hepnarová a není schopen náhledu na svoje činy ani resocializace- v tomto případě by u něj byl nejvhodnější buď trest smrti anebo lobotomie. V každém případě je skvělým příkladem toho, jak funguje tento stát!

salto ( 17. března 2015 08:45 )

Bezdomovectví bývá zpravidla životní postoj někdy chtěný, jindy nechtěný. Jan M. musí mít hluboké jizvy na duši, že se chová jako... Přeju mu spravedlivý trest a aby měl dost času na rozjímání nad tím jak se chová a co koná

crab ( 17. března 2015 02:31 )

V tehle spolecnosti podvodu, korupce a hamiznosti se muze stat kazdemu ze bude bezdomovcem. Kdo z vas si muze byt jisty ze jeho dum, byt nebo chata nebude prodan nejakym podvodnikem.

crab ( 17. března 2015 02:28 )

Myslim si ze je dusevne nemocny, mel by se lecit a dozit v psychiatricke lecebne. To co udelal, jak to udelal a co pri tech zverstvech citil je vyplod choreho mozku.

zauber ( 16. března 2015 16:45 )

Takový vysokoškolák je asi na h-o-v-n-o. Ovšem, ti bezdomovci jsou určitě naprosto na h-o-v-n-o.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání