Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kamarádku ubodal DESETI noži: Zasadil jí 45 ran!

Autor: ČTK, kru, ljš - 
21. ledna 2015
13:01

Z neškodného opilce se stala bestiální zrůda! Patrik Cigoš (25) z Frýdku-Místku byl údajně po požití alkoholu veselý a vtipný. Loni v květnu ale po pijatice s přáteli brutálně zavraždil kamarádku Olgu (†31). K usmrcení a znetvoření ženy použil 10 nožů. Teď stojí před soudem.

„Ve vazební věznici jsem přemýšlel, jestli si na něco nového nevzpomenu. Nevzpomněl, proto bych chtěl odkázat na svou dřívější výpověď,“ řekl dnes před soudem nezaměstnaný muž, který trpí depresemi a měl velké problémy s alkoholem.

Soudkyně proto přečetla jeho dřívější výpovědi. V nich uvedl, že se s obětí znal z práce. Občas se potkávali, přátelil se i s přítelem zavražděné ženy. I osudný den se vypravil do Frýdku-Místku. „Bral jsem ji jako kamarádku. Domluvili jsme se, že si zajdeme něco vypít,“ uvedl. Přes den si vzal několik tablet antidepresiv a kouřil marihuanu.

Večer trávil ve společnosti bývalé kolegyně a jejích tří známých, s nimiž pil pivo a víno. V noci se nechtěl vracet domů, a proto měl přespat u kamarádky. Cigoš tvrdí, že už cestou se začali hádat. „Měla problémy s přítelem. Hájil jsem chlapy. Obyčejná opilecká hádka,“ řekl.

Po příchodu do bytu zavražděné spor vygradoval. Cigoš tvrdí, že se najednou v ruce známé objevil nůž. „Dostal jsem strach, asi jsem se bránil. Vytrhl jsem jí ho z ruky, pak se ohnal a zasáhl ji do krku,“ uvedl. Dodal, že dál si toho moc nepamatuje. Probral se až v okamžiku, kdy žena ležela bezvládně na zemi. Pak zavolal na policii a řekl, že ji zabil.

Podle státní zástupkyně Cigoš k vraždě použil deset kuchyňských nožů s délkou čepelí od deseti do 20 centimetrů. Jimi ženě zasadil 45 ran. Sedmnáct z nich směřovalo na krk, další na tělo, ruce a záda. Jedna přeťala krční tepnu a napadená za několik minut na následky krvácení zemřela. Podle žalobkyně obžalovaný vraždil zvlášť surovým způsobem.

Hlavní líčení je nařízeno do 22. ledna. Je možné, že soud už vynese rozsudek.

vosavopruz ( 21. ledna 2015 16:32 )

přesně,shodit ze střechy paneláku,Cigoš jeden

sores ( 21. ledna 2015 15:41 )

Tak na toho hnus.áka poslat muslimy a prosil by ať ta smrt přijde rychle.

sars ( 21. ledna 2015 14:52 )

 Střihoruký Edvard.

petrkramnypresident ( 21. ledna 2015 13:08 )

Konečně redakce nepíše Rom, ale píše naplno Cigoš

abaron ( 21. ledna 2015 13:07 )

.. to je smula když jeden nefunguje to by bylo 25 let takto to je aj doživotie .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání