Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dostane doživotí? Vrah Elišky už zná termín soudu

Autor: ČTK ljš - 
16. března 2015
09:51

Zrůda, která brutálně znásilnila a zavraždila devítiletou Elišku z Klášterce nad Ohří, už odpočítává poslední měsíc ve vazbě. Za měsíc čeká Romana K. soud, který určí jeho další osud. Hrozí mu doživotní vězení.

Hlavní líčení je zatím naplánováno na tři dny. „Hlavní líčení je nařízeno na 14. až 16. dubna. Předsedkyně trestního senátu nepředpokládá vyloučení veřejnosti,“ řekla mluvčí.

Podle obžaloby odjel obžalovaný muž loni 9. září z Chomutova do Klášterce, kde na dívku počkal před školou už s úmyslem ji znásilnit a usmrtit. Dívku pak podle žalobce vylákal z obydlené části města, kde ji znásilnil, rdousil a škrtil. Dívenka zemřela v důsledku udušení.

„Poté při odchodu z místa činu postupně odhazoval věci poškozené nezletilé. Na místo činu se znovu vrátil v přesně nezjištěné době kolem 18:00, aby se přesvědčil, že dívka skutečně nežije. Když si tuto skutečnost ověřil, tak odešel na nedaleký posed, kde přespal,“ píše státní zástupce v obžalobě.

Po dívence ještě tentýž večer pátraly v okolí Klášterce desítky policistů, hasičů a dobrovolníků. Mrtvou holčičku policisté našli nedaleko Ciboušova druhý den. Muže zadrželi policisté za několik desítek hodin. V přípravném řízení se k činu přiznal. Od loňského září je ve vazbě. Opustil ji jen na několik týdnů, které strávil na psychiatrickém oddělení vězeňské nemocnice v Brně.

Muž byl už dříve trestaný za drobnou majetkovou kriminalitu. Z právní kvalifikace případu vyplývá, že muži hrozí až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Video Roman K. se v činům částečně doznal - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

lunatic ( 16. března 2015 10:34 )

Mě iluze vzít nemůžete ;osud tohoto jedince mě vůbec nezajímá -jsem zahleděný sám do sebe

petrkramnypresident ( 16. března 2015 10:33 )

Ten vyšetřovatel na videu taky působí dost úchylně

lunatic ( 16. března 2015 10:32 )

Asi jediný rozumný důvod,proč jsem zatím na svobodě je ten ,že tam=v lochu, zřejmě dosud nemají až takové vymoženosti,které považuji za samozřejmost - napadá mě např.možnost usnout kdykoliv chci

kdoasi ( 16. března 2015 10:24 )

Hmm,tak to mi vysvětli,proč se spousta vězňů po amnestii vrátila zpátky a někteří pro to dokonce udělali maximum.Viz ta baba,která plakala na kameru, že na svobodu nechce,protože v base je jí líp...??Už je tam taky zpět...

kdoasi ( 16. března 2015 10:22 )

Nechci ti brát iluze,ale vzhledem k jeho údajné sexuální úchylce skončí maximálně na psychině

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání