Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Spal s mrtvolami: Zavražděného bratra a mrtvou matku zastlal do peřin

Autor: dce, sč - 
13. ledna 2015
14:05

Když si místní z Bystřice pod Hostýnem všimli, že jejich sousedka a její starší syn se už dlouho neobjevili na veřejnosti, zburcovali policii. A vše vedlo k hrůznému nálezu dvou těl, zastlaných v peřinách! Třetí obyvatel domu tu s nimi navíc nějakou dobu žil!

K první vraždě roku 2015 ve Zlínském kraji vedla dlouhá cesta. Před nějakou dobou dostala matka dvou mužů z Bystřice pod Hostýnem doplacené sociální dávky - celých 107 tisíc korun. Pro rodinu to byly velké peníze, ale bohužel zároveň velký problém. Nevěděli, jak s penězi naložit, a utráceli nejvíce za alkohol.

V jedné takové opilecké hádce mladší muž, jménem Roman F. (35), napadl svého bratra Miroslava (†36) sekyrou - udeřil ho do ucha a pak ho ubil židlí. Jeho tělo zastlal do peřin ve své ložnici. Na otázky matky, kde druhý muž je, odpovídal, že je "tuhý". A matce to stačilo! V obchodě dokonce prohlásila, že je mrtvý, ale nikdo jí vzhledem k opilosti nevěřil.

Po třech dnech zemřela i matka - pitva potvrdila přirozenou smrt na selhání srdce. Jenže i její tělo Roman uklidil do postele a v domě žil dál. Celá věc se odehrála někdy kolem vánočních svátků.

"V pokoji dál spával, teď už se dvěma mrtvolami, a to až do chvíle, kdy jej zápach rozkládajících těl donutil přenést si postel do jiné místnosti domu," uvedl zlínský policejní mluvčí Pavel Stránský. Podle všeho to byly asi tři týdny, kdy dům sdílel s dvěma rozkládajícími se těly!

Rodinu znal soused Bohumil Chalupa (64), který upozornil policii, že se něco stalo. „Oni byli taková samostatná jednotka. Žili si sami pro sebe. Pili, porvali se, ale my jsme s nimi žádné problémy neměli. Neobtěžovali nás. Vše se odehrávalo u nich doma nebo na dvoře. Paní je mi ale líto. Dříve pracovala v Tonu, pak byla v invalidním důchodu. Žili z jejího důchodu. Elektřinu měli již dlouho odpojenou. Fungovala jen voda,“ konstatoval.

Roman F. obviněný z vraždy byl již šestkrát soudně trestán za majetkovou trestnou činnost. Hrozí mu trest 12–20 let.

zelena.karkulka ( 13. ledna 2015 22:15 )

Rodina atomových inženýrů

petrkramnypresident ( 13. ledna 2015 16:45 )

Na otázky matky, kde druhý muž je, odpovídal že je "tuhý". A matce to stačilo! Haha

sores ( 13. ledna 2015 14:26 )

 Další psychicky narušený bez IQ neschopen logického uvažování.Takových je v Česku habaděj.

frantacizek ( 13. ledna 2015 14:15 )

já bych jim dal sociální dávky, to by viděli!!!! Ty soc. pracovnice, co chodí do těch rodin, jsou pěkně na ho.vno, pokud dostanou takoví šulini takovej ranec.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání