Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Traktorista zavinil smrt vozíčkářky: Dostal podmínku!

Autor: lac, uá - 
8. července 2014
16:25

Jen s podmínečným trestem včera u Okresního soud v Lounech vyvázl traktorista Radek Č. (44) za to, že 17. srpna 2012 cestou do Nečemic srazil traktorem ženu na vozíku, Zuzanu Valachovou (+31).

Žena na následky zranění zemřela týž den v nemocnici. Neviděl ji přes balík sena, který vezl na vidlicích před traktorem, ač její přítel Daniel Kezert (36) na něj pískal a řidiče upozorňoval na vozíčkářku.

 

Odsouzený se přitom snažil z tragické nehody vyvinit a nebohou ženu očerňoval, až jeho chování státní zástupce v závěrečné řeči označil za nemravné. Soudkyně k trestu dvacet čtyři měsíců s podmínečným odkladem na třicet měsíců, Radkovi Č. přidala i roční zákaz řízení. Odsouzený musí také Zuzaniným rodičům a příteli zaplatit celkem přes 730 tisíc korun.

Odsouzený se na místě odvolal a cítí se nevinný.

 

Jak k nehodě došlo

 

Zuzana Valachová jela 17. srpna 2012 s přítelem Danem na koupaliště. Traktorista se dvěma přívěsy za sebou a balíkem slámy před sebou ji podle znalce zachytil zadním kolem traktoru. Vozík spadl do příkopu, Zuzana z něj vypadla na silnici. Po nehodě ještě žila, zemřela po převozu do nemocnice.

gabreta ( 8. července 2014 23:15 )

Zato ta holka na vozejku si pomohla co???

aqva-park ( 8. července 2014 18:41 )

Dříve diskutováno tady: http://www.blesk.cz/diskuse/314065/1T Tak to se paní soudkyně vyznamenala! Jak dokázala posoudit, že traktoristovi postižená žena sama pod kola nevjela, když soudní znalec a svědci tvrdí, že to tak muselo být a že to tak běžně dělala? Její příčinou smrti byl jen šok, žádná zranění neslučujícíse s životem! Rozsudek zákaz řízení motorových vozidel na 2 roky, zaplacení 740 tis Kč je pro traktoristu likvidační! To ho rovnou mohla odsoudit k trestu smrti. Je to likvidační i pro jeho rodinu, protožte bez syna traktoristy se rodina v hospodaření neobejde. Na zaplacení zaměstnanců nemá rodina peníze. Na venkově s 99% nezaměstnaností traktorista ani členové rodiny jinou práci nenajdou. Soudkyně nedohlédne důsledků svého rozhodnutí a bezcitně nevidí, že z členů rodiny udělá další lidi na podpoře!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání