Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zkorumpovaný soudce dostal 5,5 roku natvrdo: Prodával prý nižší tresty!

Bývalý soudce Josef Knotek dostal trest 5,5 roku
Bývalý soudce Josef Knotek dostal trest 5,5 roku  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
30. května 2014
11:06

Na pět a půl roku do vězení poslal dnes okresní soud v Jičíně bývalého litoměřického soudce Josefa Knotka - kvůli ovlivňování průběhu a výsledků několika kauz. Nedělal to však dle obžaloby rozhodně zadarmo... Další tři obžalovaní dostali podmíněné tresty.

Podle obžaloby šlo ve třech případech o manipulaci s termíny hlavních líčení, v jedné věci o manipulaci se zákazem řízení a v jedné o ovlivnění trestního řízení. Ministr spravedlnosti soudce předloni dočasně zprostil soudcovské funkce. Knotek na ni loni v květnu rezignoval.

Obžalovaní Knotek a jeho kolega Ladislav Jelínek při zahájení hlavního líčení před soudem odmítli vypovídat, například Jelínek pouze řekl, že trvá na tom, že se nedopustil ničeho nezákonného.

Obhájci obžalovaných opakovaně upozorňovali, že některé důkazy, například odposlechy, byly pořízeny v rozporu se zákonem. V případu byl původně obžalovaný ještě jeden člověk, tento případ však soud vyloučil k samostatnému projednávání.

itartas ( 31. května 2014 10:47 )

No jo, tak občas musí někoho předhodit ovčanům, aby se demonstrovalo, že tam jsou čestní lidé, kteří to sledují. Nechápu proč nikomu v této zemi kromě mně a Tomia Okamury nevadí, že soudci jsou neodvolatelní ze své funkce. Ono nestačí, že drží takovou moc nad každým člověkem v zemi a ještě bude neodvolatelný jako Bůh snad!

siroky11 ( 30. května 2014 12:35 )

Podobných hajzlů je v tomto Hnojákově rozhodně více, ale na tohoto gaunera to prasklo a už to nešlo "ututlat". Za vedení ODS se to dařilo hodně dlouho!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání