Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Se samopaly přepadli rodinu! Vyfasovali 5 a 4 roky kriminálu

Autor: Jan Doležal - 
28. května 2014
17:16

Myslel si, že je obětí zločineckého spolčení exekutorské mafie, a tak naplánoval přepadení! Eduarda H. a jeho komplice poslal včera soud do vězení.

Pilot Eduard H. a jeho komplic Tomáš H. vtrhli loni v srpnu ve Strakách na Nymbursku do domu právníka Michala M. a jeho rodiny. Na hlavách měli kukly a v rukou samopaly s 38 ostrými náboji. Muže, ženu a jejich syna (4) svázali, ústa jim přelepili páskami. Chtěli se zmocnit počítačů a získat tak data, která by dokazovala spolčení právníkova bratra exekutora s realitní kanceláří.

Důvodem byla vyhlášená exekuce na majetek Eduarda H. „Chtěli jsme jen spravedlnost. V tomhle státě nemá pracující člověk možnost domoci se spravedlnosti,“ tvrdil před soudem Eduard H.

Soudkyně byla neoblomná a oba dva poslala do vězení s ostrahou. Eduarda H. na 5 let a Tomáše H. na 4 roky. Eduard H. má také nařízenou psychiatrickou léčbu.

Znalci potvrdili poruchu

Zločinné spolčení byla pouze chiméra, zrozená v hlavě Eduarda H. „Muž trpí bipolární psychickou poruchou. Má stavy nadměrné aktivity a podezíravosti, které se střídají s nezájmem a stahováním se do sebe,“ konstatovali soudní znalci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání