Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Osudný školní výlet: Auto srazilo tři malé děti na přechodu!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: lvi - 
27. května 2014
19:15

K velmi vážné a málem tragické nehodě došlo dnes před polednem v Karviné. Tři děti tam na přechodu srazilo auto, za doprovodu učitelky. Ta se po nehodě psychicky sesypala!

Podle záchranářů naštěstí hned po příjezdu bylo jasné, že děti jsou mimo ohrožení života. "Po tři čtvrtě na dvanáct přijali operátoři ZZS informaci o střetu osobního automobilu s několika dětmi na přechodu pro chodce na ulici Havířská. Pomoci ihned vyjely dva týmy záchranářů z karvinského stanoviště ZZS. Ošetřit bylo nutno tři děti, všechny byly naštěstí při vědomí a mimo bezprostřední ohrožení života. Se záchranáři komunikovaly," uvedl pro server tn.cz mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Šestiletý chlapec utrpěl středně těžké zranění hlavy má patrně otřes mozku. Stejně stará dívka měla rovněž zranění hlavy a záchranáři jí rovněž ošetřili zraněnou nohu. Druhá dívka měla zranění v obličeji a poranění ruky.

Záchranná služba rovněž poskytla ošetření i učitelce, která děti přes osudný přechod vedla. „Ošetřit bylo nutno také třiačtyřicetiletou učitelku, jež děti v době incidentu doprovázela. Neutrpěla fyzické poranění, ale jevila známky akutní stresové reakce na prožitou událost," doplnil mluvčí.

Příčinu nešťastného incidentu nyní šetří policie.

violahorska ( 29. května 2014 21:22 )

Odpověď "jastana". Ve Vaší odpovědi bylo použito věty jednoduché, ve které nejsou několinásobné větné členy, a nebyl tedy ani důvod užít interpunkci. Takže Vaše výtka jaksi nepadá na úrodnou půdu (rozumíte-li obrazným obratům). A mj. kdyby mezi dotyčnými žáčky bylo Vaše dítě, asi byste hovořila jinak. Omlouvá Vás to, že jste moji reakci evidentně nepochopil/a.

violahorska ( 27. května 2014 22:29 )

Možná měla pí učitelka "k ruce" stejně nezodpovědnou krávu jako jsem vyfasovala já. Ta moje, aniž by se na přechodu rušné ostravské ulice rozhlédla a zkontrolovala, zda jsme pohromadě, zda se žáčci neopozdili, vstoupila do vozovky a děti šly pochopitelně za ní (mezi skupinkami dětí byly 5metrové rozestupy). Já vzadu jsem jen lapala po dechu... Od té doby vždy chodím se skupinou dětí jako první. Už se nespoléhám na to, že předem dané instrukce pí vychovatelka, byť s dlouholetou praxí, pochopila. Tehdy se nic nestalo, přesto jsem byla na mrtvici, a pí vychovatelka se tomu dodnes diví...

4858 ( 27. května 2014 21:25 )

Raděj tyto zprávy nepište,děti snad se z toho dostanou ale je mi líto i učitelky i když nevíme o co vůbec šlo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání