Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

(Ne)pomáhat a objímat: S dánskými opilci přijel policejní doprovod, je ale k ničemu!

Autor: ljš - 
10. února 2014
14:18

To je tedy výpomoc! Spolu s dánskými teenagery, kteří se přijeli do Česka hlavně opíjet a užívat si nočního života, dorazil také čtyřčlenný policejní doprovod. Místo, aby ale pomáhali českým strážcům zákona sjednat pořádek, s opilci se objímají, fotí a dokonce jim půjčují svou čepici!

V Dánsku vyhlásili prázdniny, a tak je tu každoroční invaze severských studentů do do Prahy. Během neděle přijelo už 1800 mladých turistů, ale čeká se jich až šest tisíc.

Protože v loňském roce nastala po jejich řádění v hotelích a barech hotová apokalypsa, přijeli s nim letos do Česka dánští policisté. "Požádali jsme o přítomnost dánských policistů v Praze. Ti v počtu čtyř příslušníků přijeli do metropole v závěru pracovního týdne a budou se přímo podílet na kontrolách klubů, restaurací a barů. V jejich „rukou“ pak skončí každý dánský turista, který nějakým způsobem poruší zákony České republiky," vysvětlil v policejní zprávě mluvčí Tomáš Hulan.

Jenže hned první zátah proti nezletilým opilcům ukázal, že dánští kolegové českým strážcům zákona moc nepohou. Spíš naopak. Snažili se sice se svými krajany komunikovat a pracovat jako mediátoři, jejich akce se ale zvrhla v jednu velkou párty. Teenageři se s policisty fotili, objímali je jako nejlepší kamarády a před klubem Duplex jim dokonce jedna policistka půjčovala svou čepici.

Policisté včera zadrželi celkem pět nezletilých opilých Dánů. Ti by měli na rukou nosit pásky určující kolik jim je let. Zda si je ale na rukou nechají, je jen na nich. Pokud si však student mladší 18 let pásku sundá, aby oklamal obsluhu baru, vystaví se tím podle policie postihu.

Video Zlití Dánové: Takhle jim začaly "lihové prázdniny" - Tomáš Polák, David Malík, Richard Veselý
Video se připravuje ...

itartas ( 11. února 2014 12:18 )

Vykopla bych je z republiky, ať se jezdí ožírat někam jinam kdo je na to zvědavý. Tady lidi nemají co žrát a fagani utrácí za chlast, bych je vykopla, že by se zastavili až ve svých putykách. Mrzáci, ať valí makat!!

itartas ( 11. února 2014 12:15 )

ruudazvostravy ( 10. února 2014 19:23 )

Yó,to sou polyši yak may beyt.Né yako tady,honem stavjet nárot do haptáku a kasýrovat.Správney polyš musý umět chlastat a dyš kamarádi potřebuyou,tak jým y pýchnout s nedobitnou kasou.

qtek ( 10. února 2014 18:11 )

pro zajímavost, v DK je povolen alkohol od 16 let.

andrea68 ( 10. února 2014 18:09 )

Přesně, protože bráno jejich "metrem" je pro ně i přes to okrádání všechno za babku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání