Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pivní invaze Dánů v Praze: Zatýkaly se i ženy!

Autor: ČTK, ljš - 
10. února 2014
07:56

Nájezd dánský studentů na Prahu je tu. Do Česka už dorazily téměř dvě tisícovky severských turistů, z nichž se valná část opila už v autobusech, které je sem dopravily. Policie proto v noci z neděle na pondělí vyrazila do ulic.

Pražská policie zaznamenala v centru metropole nejméně pět mladých Dánů, kteří se opili a také neměli v pořádku doklady. Kontroly začaly v neděli před půlnocí a týkaly se restaurací a barů, kam dorazili turisté v organizovaných zájezdec.. Loni někteří z turistů ničili hotely a způsobili výtržnosti, policie se proto na ně letos zaměřila ve spolupráci s dánskou policií.

Video Zlití Dánové: Takhle jim začaly "lihové prázdniny" - Tomáš Polák, David Malík, Richard Veselý
Video se připravuje ...

Prověřování restaurací, které měli seveřané zamluvené, se účastnilo několik desítek českých policistů a čtyři jejich kolegové z Dánska. Ti měli za úkol zejména komunikaci s krajany a řešení případných konfliktů.

Prvního opilého mladíka našli policisté krátce před půlnocí v jedné z restaurací poblíž Staroměstského náměstí, ve které se údajně projevoval příliš hlučně. Devatenáctiletý Dán nadýchal zhruba 2,5 promile. Venku se s ním pak bavili dánští policisté, kteří se jej snažili přimět, aby se choval slušně. Mladík ale napadal české policisty, kteří ho nakonec museli pomocí donucovacích prostředků naložit do auta a kvůli požitému alkoholu odvést do nemocnice.

"Další opilé cizince našli policisté na Václavském náměstí, například v klubu Duplex," řekl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Prázdniny

Do Prahy zatím přijelo nejméně 1800 mladých turistů z Dánska a Švédska s několika cestovními kancelářemi. Jsou ubytovaní v minimálně třech hotelech. První část turistů dorazila v neděli dopoledne, dohromady jich hlavní město očekává v následujících dnech až šest tisíc.

Dánští studenti mají prázdniny a do Prahy je pozvalo několik severských cestovních kanceláří. Na rukou by měli nosit pásky určující kolik jim je let. Zda si pásky na rukou nechají, je ale jen na nich. Pokud si však student mladší 18 let pásku sundá, aby oklamal obsluhu baru, vystaví se tím podle policie postihu.

Dánové mají zamluvených více než deset restaurací, barů a klubů zejména v centru Prahy. Jsou mezi nimi například Karlovy lázně nebo Duplex. Mladí turisté se chtějí veselit také ve vodním centru v Čestlicích.

karllos.dc ( 11. února 2014 08:15 )

Copak aranko v Bohnicích mají zase vycházky??

sores ( 10. února 2014 15:47 )

 Není se co divit,chlubí se tím, že mají vše za hubičku jak je v Česku pro ně levně.Zato pro češi je všude draho, doma i v cizině. Na útratu student má 6 až 8tisíc na týden + letenka.Z toho musí česká rodina vyžít na měsíc.

majojo ( 10. února 2014 13:56 )

Ne, nelíbilo by se mi to, ale rozhodně bych bulváru neposkytovala žádné informace, aby je rozmazával a zveličoval. A kdyby přesto uveřejňovali nějaké z prstu vycucané historky, podala bych na ně žalobu. Ostatně Blesk chlapcův problém vůbec nezajímá, kdyby to byl obyčejný kluk, ani by nepípli. Ty zajímá jenom to, že je to synovec Ester Janečkové. A jestli ta jim podává vidle, aby se mohli šťourat v hnoji, tak je s prominutím pitomá.

janejaneja ( 10. února 2014 13:40 )

arano: ty jsi ubohé stvoření !! Počkej, až ti příjde tvé dítě, nebo vnuk, že má tyto problémy. I když- ty asi děti nemáš, podle toho, jak jsi zlá a sprostá -kdo by tě doma chtěl ??

namoroman ( 10. února 2014 12:55 )

Zobrazit celou diskusi