Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Šokující obvinění: Litoměřická soudkyně týrala svou dceru. Přesto dál soudí

Soudkyně údajně týrala svou dceru. (Ilustrační foto)
Soudkyně údajně týrala svou dceru. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ljš, uá, ČTK - 
29. ledna 2014
09:02

Rozhodovala o trestech pro ostatní, přitom sama krutě fyzicky týrala svou dceru tak, že naposledy skončila v nemocnici s otřesem mozku. Litoměřickou soudkyni nyní vyšetřuje policie i ministerstvo spravedlnosti, ve funkci ale zatím zůstává.

Litoměřická soudkyně Ivetta Hořejší údajně několik let týrala svou dceru. Policie již ženu obvinila, případem se zabývá i ministerstvo spravedlnosti. Soudkyně se podle Radiožurnálu k obvinění vyjádřit nechtěla.

Na policii se obrátila sama dcera soudkyně, nyní čtyřiadvacetiletá, když prý po napadení matkou skončila loni s otřesem mozku a pohmožděninami v péči lékařů. "Je to pro mě hodně těžké, ale vím, že je to tak správně, že jsme to měla udělat už dávno, a nemusela jsem mít následky, které teď mám," řekla rozhlasu Eliška Hořejší. Soudkyně podle policie dceru Elišku opakovaně napadala ústně i fyzicky od roku 2008.

"Bylo zahájeno stíhání 54leté ženy, která je obviněna z týrání osoby žijící ve společném obydlí a přečinu ublížení na zdraví. Ženě hrozí trest odnětí svobody v délce dvou až osmi let," oznámila Radiožurnálu policejní mluvčí Jana Dětská. Policie nechtěla oficiálně potvrdit, zda se jedná o soudkyni, ale ministerstvo spravedlnosti již uvedlo, že si vyžádalo spis. "Pokud by skutečnosti byly závažné, může dojít k zahájení správního řízení s danou soudkyní o dočasném zproštění funkce," řekl rozhlasu mluvčí ministerstva Robert Schuster.

Předseda soudu, kde Hořejší pracuje, JUDr. Miroslav Kureš Blesku potvrdil, že je soudkyně stále ve funkci. Dokonce dnes soudila, před novináři ale utekla. "Na naši instituci to samozřejmě vrhá negativní světlo. Na základě toho, jak ji s kolegy známe, se ale zdráháme uvěřit, že by se něco takového mohlo stát. O jejím případném zproštění funkce rozhodne ministerstvo spravedlnosti, to není vůbec v mé kompetenci," řekl Blesku.

sores ( 29. ledna 2014 11:55 )

Pokud je to tak jak prolhaný pleskáč píše, pak je to s.vině matka a měla by jít do basy.Nechápu jak se v tak dospělém věku mohla nechat dcera týrat, nejspíš bude trochu jednoduššího myšlení a má problém s IQ. Říká se, hodně chytří lidi přes hlavu nemají úplně po psychické stránce v pořádku dítě. Čert ví jak to je.

evita5555 ( 29. ledna 2014 11:52 )

Ja to vidím tak, že mama chcela, aby dcéra niečo dokázala a asi jej nedovolila žiť podľa svojich predstáv. Aj teraz jej možno nechcela niečo dať, tak dceruška matinku bonzla. Len neviem, ako to chce dokázať. Lebo keď som plnoletá a dospelá a matka ma týra, tak sa zbalím a odídem. Vychádza mi to tak, že dievča zmaturovalo a začali problémy. Lebo podľa dnešných chorých zákonov nesmie rodič na dieťa ani zvýšiť hlas.

renda01 ( 29. ledna 2014 11:47 )

Holce je 24, týrá jí od roku 2008, to je max.6 let, tj. ji jakože týrá od 18 let, takže už byla holka dospělá a svéprávná, mohla odejít. Tam něco smrdí..Jestli to teda nepopletli Pleskáči..

abvydavatelstvi ( 29. ledna 2014 11:19 )

Čím dál víc psychopatu se dostává do vedoucích funkcí ... pozor na ně...!!!

dekatlon.je.tchurak ( 29. ledna 2014 10:27 )

co dělá tvůj postiženej parchant koko.te

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání