Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jak egyptská policie vyšetřuje smrt Moniky a Klárky: Vodní dýmka ve službě!

Autor: et - 
11. září 2013
11:07

Blesk se vypravil do egyptské Hurghady zjistit pravdu o nejasné smrti Moniky (†36) a Klárky (†8) z Karviné. Narazil však jen na výmluvy a neochotu úřadů.

Blesk se na místě snažil pomoci Petrovi K. zjistit, jak egyptská policie pokročila ve vyšetřování. Na první policejní stanici byli milí a zavolali taxík do hlavního sídla turistické policie.

Na konci půlhodinové cesty policisté u centrály kouřili vodní dýmku. Při zmínce o Monice a Klárce jeden z nich okamžitě zpozorněl a odešel za důstojníkem. „My případ na starosti už nemáme, víc informací se dozvíte u soudu,“ vzkázal důstojník a prchal. Bedliví »pracanti« mezitím neustále hlídali, abychom je náhodou nevyfotili.

Blesk se vydal i do hotelu Titanic Palace, kde se celá tragédie stala. „Máme zavřeno kvůli nedostatku turistů,“ opakovali dokola vrátní. Jak ředitel hotelu spatřil reportéry, ihned se schoval uvnitř. „Příčinu smrti Češek neznám, pan K. byl pouze v šoku, určitě ne otráven,“ líčil po telefonu člověk z nemocnice, který se odmítl představit. Všudypřítomný strach, aby se nedostalo ven víc informací, se dal krájet. „Nejvíc mě ničí, že jsem se stále nedozvěděl pravdu,“ plakal zdrceně Petr.