Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Největší přešlapy egyptských kriminalistů: Vraha Češek nemusí nikdy najít!

Autor: vet - 
25. srpna 2013
05:00

Záhadné úmrtí Moniky a Klárky v egyptské Hurghadě provází od počátku mnoho spekulací, dohadů a polopravd. Nesrovnalosti jsou i ve vyšetřování egyptské policie. A tak to vypadá, že klíč k rozuzlení případu se nakonec skrývá možná v Česku. Přijdou na to, co se stalo, čeští detektivové?

Zaváhání egyptské policie začínají být stále výraznější. Blesku to potvrdil i český emeritní policejní rada Miloslav Dočekal, který si myslí, že toho egyptští policisté příliš nemají. Vedle toho však již udělali i řadu přelapů. Jaké jsou ty nejzávažnější?

✔ Bez výsledků pitev mrtvých těl uvedli, že na 60 % jde o vraždu.

✔ Bez důkazů označili Petra K. za podezřelého z vraždy.

✔ Petr K. tvrdil, že si bez problémů mohl vzít své věci z pokoje, kde Monika a Klárka zemřely. Podle odborníků měla policie pokoj zabezpečit, a pokud by z něj chtěl někdo něco odnést, mohl by tam vstoupit jen za asistence policie a na nezbytně nutnou dobu.

✔ Aniž by se čekalo na oficiální výsledky pitvy a toxikologických rozborů, začali egyptští lékaři do místních médií pouštět informace, že se obě ženy otrávily zřejmě z jídla. Dodnes to nikdo oficiálně nepotvrdil.

✔ Případ podle TV Nova nejdříve vyšetřovala takzvaná turistická policie, až pak byl předán kriminalistům. V Egyptě navíc probíhaly náboženské svátky a na mravenčí detektivní práci nebylo tolik času a prostoru.

Bývalý kriminalista Doucha: Je nutné prozkoumat hlavně vztahy v rodině

I vzhledem k vyjmenovaným pochybením to vypadá, že informace, které by vedly k rozuzlení případu, lze možná spíše nalézt v Česku než v Egyptě. „Pokud nešlo o nešťastnou náhodu, mohlo to tam být finále, kterému předcházelo něco, co se na území Egypta neodehrálo,“ domnívá se advokát a bývalý kriminalista Josef Doucha. Zmapováním situace rodiny mohou podle něj do vyšetřování významně zasáhnout právě naši detektivové, a to i tím, že vyloučí některé verze. „Intenzivně bych se zabýval vztahy v rodině a tím, jaký prostředek smrt žen způsobil a jaká je jeho dostupnost,“ dodává Doucha.

Petra K. (35) čeká detektor lži Petra K. (35) čeká detektor lži | archiv Blesku

betka5 ( 29. srpna 2013 11:50 )

No hlavně že u nás jsou policajti úplný géniové... Používejte Kompas Slev (www.kompasslev.cz), přiveďte své přátele a získejte poukázky na nákup!

martap ( 29. srpna 2013 09:41 )

ignac50:...Přesně tak,máte naprostou pravdu.Souhlasím s Vámi.

marmat ( 27. srpna 2013 22:46 )

anettavaiglova ( 27. srpna 2013 18:40 )

Nazdar bazar! Mezi čtenáři se právě šíří nová možnost, jak vydělávat z domova, skvělé na léto, když je hodinka, dvě času Sama si takto vydělávám už od května a fakt mě to nadchlo Do práce chodit sice nepřestanu, nicméně když to jde, tak si tu chvilku na sebrání volných zlaťáků najdu Přečtěte si to taky na DveStrany.cz

noname1111 ( 25. srpna 2013 23:14 )

No právě proto! Proč je tedy dnes pojmenoval před cizími lidmi? Právě proto, že si přečetl, že to nějakému psychologovi připadalo nenormální a pamatoval na to, aby už tu "chybu" neudělal-prostě je to chladnokrevný sebestředný pozorovatel a taktik.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání