Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Silniční pirát v jaguaru vytlačil dodávku ze silnice: Hrozí mu pět let

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
19. srpna 2013
13:43

Pět let hrozí silničnímu pirátovi z Brna. Po předchozím konfliktu vytlačil se svým jaguarem dodávku na svodidla. Způsobil tak zranění dvou pasažérů. Kolize se odehrála před týdnem, řidič z místa ujel. Policisté ho o pár dnů později dopadli. Je podezření z trestných činů ublížení na zdraví, neposkytnutí pomoci a poškození cizí věci.

Minulé pondělí kolem 18:00 stála obě auta v koloně v Žabovřeské ulici. Řidič jaguaru telefonoval a nereagoval na pohyb kolony ani poté, co jej na to ostatní řidiči upozornili. "Následně došlo ke konfliktu obou posádek. Dodávka stojící jaguar objela a mířila směrem do centra," popsal policejní mluvčí Pavel Šváb.

V místě, kde se silnice rozšiřuje na dva pruhy, pak řidič jaguaru dodávku dojel a agresivním manévrem vytlačil na betonová svodidla. Dva zraněné ze sedmičlenné osádky převezla sanitka do nemocnice. Svědkové policistům sice popsali okolnosti nehody a podobu řidiče, z registrační značky si však pamatovali jen písmeno a jedno číslo.

Přesto se dopravní policisté po několikadenním procházení evidencí dostali na stopu majitele vozidla. Při telefonickém kontaktu vše popřel. Ve čtvrtek jej však policisté zadrželi na Lesné a opodál našli také zaparkovaný poškozený jaguar.

rukka ( 20. srpna 2013 08:10 )

ANo, to klidně možné při úrovni policajtů. A ještě horší na tom je, že pokud ten nejobyčejnější policejni -třeba podplacený- pěšák o čemkoliv, co mu přistane na stůl rozhodne, že se nic nestalo, tak je prakticky nemožné to znovu otevřit a pokračovat ve vyšetřování. Takhle jednoduše se dají mnohem větší kauzy zamést pod stůl - jak jsem osobně na vlstní kůži zažil. Jak prosté!!

beda888 ( 19. srpna 2013 14:53 )

Nějak nechápu tu větu:" Při telefonickém kontaktu to řidič popřel." To jako, že mu volali četníci na mobil a ptali se jej, zda náhodou nevytlačil posádku jiného vozu ze silnice?

zaviracispendlik ( 19. srpna 2013 14:35 )

a k tomu nemá co telefonovat za volantem, už to je přestupek

hoheneger ( 19. srpna 2013 14:17 )

Souhlasím, i když větším trestem než odebrání řidičáku by bylo odebrat vozidlo (bez náhrady)

nm48 ( 19. srpna 2013 14:02 )

je nad slunce jasný že pokud tito zmetkové nebudou dostávat ty nejtvrdší tresty tak se v těch jejich přiblblejch palicích nerosvítí,já osobně bych jim k tomu nejvyššímu trestu vzal na doživotí řidičák a to by jsme všichni koukali jak budem na sebe slušní!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání