Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vnuk se za péči a výchovu babičce "odvděčil" vraždou: Zfetovaný ji ubodal

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, jp - 
5. srpna 2013
14:34

Brutální vražda 66leté Vlasty R. loni otřásla celou vesnicí Čistá na Trutnovsku. Její obyvatelé žili několik dní ve strachu, protože vrah mohl být stále mezi nimi. Nyní se ukázalo, že ženu s největší pravděpodobnosti zavraždil její vnuk Martin H. (22), který s babičkou žil poté, co se jeho rodiče rozvedli.

Mladík, který u babičky devět let bydlel, se k činu doznal a s policisty spolupracoval. "Vyšetřovatel došel k závěru, že mladík vraždu neplánoval, spáchal ji s největší pravděpodobností v afektu, a to pod vlivem alkoholu a omamných látek," uvedla mluvčí.

Podle policie ženě 26. listopadu zasadil šest ran nožem. Následně z jejího bankovního účtu vybral několik desítek tisíc korun a utekl. Policisté ho zadrželi po čtyřech dnech v Praze.

Na útěku si Martin H. pořídil mobil a na facebooku se k vraždě doznal. „Dostal jsem se psychicky na dno, když mě opustila moje láska. Všechno pro mě ztratilo smysl,“ vysvětloval s tím, že kvůli pití a drogám se nedokázal ovládat. Za vraždu babičky může dostat až 18letý trest.

mrczech ( 5. srpna 2013 18:07 )

Takovou mládež vychovala 90. a další léta . Mnozí z jejich rodičů byli na Národní třídě , či cinkali klíči .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání