Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda Češky v Chicagu: Průšvih konzulátu Gandalovič nevyžehlil

Autor: Jiří Krušina - 
27. července 2013
06:38

S desítkami naštvaných krajanů v Chicagu jednal velvyslanec Petr Gandalovič. Tématem číslo jedna bylo selhání konzulátu v případu vraždy Sáry K. (†24). Selhání úřadů žehlil marně.

Mrtvola Češky kvůli zdržení konzulátu ležela déle než 14 dní v márnici. Nejbližší rodina Sáry se dozvídala zásadní informace od jejích kamarádů, nikoliv úřadu. Jedinou ochotnou úřednici pak z konzulátu za pomoc krajanům v nouzi vyrazili.

Gandalovič předstoupil před rozčilené krajany. V sále jich bylo tolik, že na mnohé nezbyly ani židle. Velvyslanec se snažil »žehlit« podivné chování konzulátu. Dokonce šel po jednání s některými krajany na pivo. „Po včerejší besedě je ještě více lidí naštvaných a pobouřených. Dalším krokem je petice za odstoupení generální konzulky a konzulky,“ řekla jedna z organizátorek petice a stížností, Vlasta.

zaviracispendlik ( 28. července 2013 09:51 )

pochází

zaviracispendlik ( 28. července 2013 09:51 )

narodil se v Praze, v Pardubicích vychodil základní školu a vystudoval gymnazium. Pak VŠ v Praze. Učil v Pardubicích, tam se i oženil s manželkou (lékařkou) se kterou má 3 holčičky. Přestěhoval se do Ústí a tam začala jeho pochybná kariera. Byl konzulem v USA v současné době je velvyslancem. Byl i ministrem zemědělství, jako fyzik tomu určitě moc rozuměl. Do OF se dostal, protože natřel růžový tank. Otec stále žije v Pardubicích, učí informatiku na SPŠE, matka zemřela

popocatepetl ( 27. července 2013 18:48 )

Bije se jako lev za to, že nebyl generálním konzulem v New Yorku. byl, tehdy byl oblíbený, čeští starousedlíci na něho nedali dopustit. Diplomat je, přišel do New Yorku z ministerstva zahraničí, kde byl předtím mnoho let. Pak mu to nestačilo, začal dělat politickou kariéru, vlezl do ODS, spřátelil se se severočeskými kmotry (až moc), stal se jejich loutkou na a zbytek už si většina Čechů asi pamatuje.

veronikaparmska ( 27. července 2013 16:59 )

Hezký den. Všichni mluví o tom, že se objevila unikátní finta, jak snadno vydělat peníze - jak pro ženy, tak pro pány. Vydělávám si takto už od půlky května a je to až neuvěřitelné... Miliony z toho sice nejsou, ale dokud to jde, tak mám radost ze snadno vydělaných kaček Přečtěte si to taky na Peterblog.wz.sk

cinderella1 ( 27. července 2013 16:52 )

anglicky umi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání