Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Otec zvracel krev, když našel mrtvou manželku a dceru. Rodina se zřejmě otrávila jídlem v Egyptě

K tragédii českých turistů došlo v egyptském hotelu Titanic Palace
K tragédii českých turistů došlo v egyptském hotelu Titanic Palace  (Autor: titanicpalace.com)
Autor: simao - 
30. července 2013
12:26

V tragickém případu české rodiny na dovolené v Egyptě se začíná vyjasňovat. Mrtvá matka (†36) s dcerou (†8) se podle všeho nestaly oběťmi násilného činu. Ale údajně se otrávily! A to společně s otcem, který skončil na kapačkách v egyptské nemocnici. Blesk.cz to sdělil svědek přímo z hotelu, který tvrdí, že otrávený muž našel v noci svou rodinu mrtvou, sám zkolaboval a zvracel krev.

V momentě, kdy se Českem rozletěla zpráva o smrti matky s dcerou v hotelu v egyptské Hurghadě, se začalo spekulovat, co se jim vlastně stalo. "Je vyloučený násilný čin," uvedl k případu Jan Papež, mluvčí asociace cestovních kanceláří.

Blesk.cz se vzápětí ozval zdroj z hotelu a blízký delegátovi cestovní kanceláře, se kterou česká rodina do zahraničí vycestovala. Zatímco policejní vyšetřování probíhá, podle nejnovějších informací to vypadá, že se rodina z Karvinska na dovolené otrávila!

Otec prý našel rodinu mrtvou

"Tatínek nad ránem našel manželku a dceru namodralé a mrtvé v posteli. Údajně večer před tím si sami koupili něco na průjem, ale večer už jim prý bylo dobře," tvrdí zdroj Blesk.cz. Incident se stal v hotelu Titanic Palace a společně s delegátem prý muž ráno v 5:00 volal do recepce. Sám se také otrávil, údajně kašlal krev a byl převezen do nemocnice. České televizi to potvrdila jeho sestra.

Vypumpovali mu žaludek, tvrdí sestra

Sestra muže z Karvinska pak pro ČT dodala, že by skutečně mělo jít o otravu, což nyní prověřuje policie. Už den předtím prý měla rodina zdravotní potíže a bylo jim zle od žaludku. Koupili si proto v místě dovolené nějaké léky a uložili se ke spánku.

Po otřesném probuzení však zažívá manžel noční můru. Odvezla ho sanitka, v nemocnici mu vypumpovali žaludek a umístili ho na kapačky. Matce s dcerou však již nebylo pomoci, ve spánku zemřely.

Víte, kdo jsou turistky, které zemřely v Egyptě? Máte k tragédii bližší informace? Kontaktujte nás na tel. 724 014 586, příp. na mail tip@blesk.cz


Čím se otrávili?

Stále však není jasné, jak přesně k otravě došlo. "Gastronomické problémy hotelu jsou vyloučené. Museli si něco přivést nebo koupit. Proč si však neřekli o pomoc dříve, není jasné. Všechno je teprve předmětem vyšetřování," dodal mluvčí Papež.

Podle mužovy sestry však prý byla rodina dobře obeznámena s bezpečnostními riziky a stravovala se pouze na hotelu. Ve hře je tak varianta, že si závadnou potravinu přivezli z Česka. A nebo že si přece jen něco koupili mimo hotelový areál. Není totiž známo, že by se otrávil i někdo jiný z hotelových hostů.

Manažer hotelu: Nikdo jiný tu problémy nemá

Blesk se proto pokusil kontaktovat přímo hotel Titanic Palace. Po několika přepojeních zvedl sluchátko jeden z jeho manažerů, který se však odmítl představit. "Hotel zatím nedostal od policie žádné informace, tudíž vám nemůžeme pomoci. Nemáme ani žádné indicie, že by mohlo jít o otravu z našeho jídla, nikdo jiný tady problémy nemá. Zavolejte si, prosím, později," odvětil muž z egyptského hotelu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dratvickovi ( 25. srpna 2013 11:10 )

Taky jsem byla v Egypte a to nekolikrat konkretne v Hurgade a "Faraona"jsem zazila pokazde..Je to to same jako kdyz si vezmete projimadlo. Neni vam tak zle muzete se venovat plazovani uplne bez problemu,jen musite mit blizko toaletu...Takze kdyz nekdo pise ze si mohli myslet ze maji Faraona, tak se spatne informovali a meli s tim neco delat zavcas..Egypt bych timto neobvinovala, oni nemuzou za to jakou maji vodu a turisti by s timto meli pocitat a pokud se boji ze jim bude zle tak nejist polivky,nepit caje a napoje s ledem ;-)..Kazdej kdo jede nekam do ciziny by si mel zjistit co nejvice informaci sam a ne pak hazet vinu na domorodce..Myslim si ze clovek zdraveho rozumu,je v nejake zemi jako Egypt a dostavi se potize jako zvraceni krve a podobne,zacne to okamzite resit. Na kazdem hotelu maji sveho doktora ktery je 24 hodin aktivni. A nenecha hlavne sve dite trpet!..Tot muj nazor!

bobiiik ( 4. srpna 2013 00:41 )

Su bolesti ale pri otrave jedlom kde to nepostupuje tak rýchlo ..Pri iných jedoch ako je napriklad CO2 umrieš do niekolkycch minut na zastavenie dýchania alebo upadneš do kómy a umieraš..Učinkuje to tak rýchlo že ak manžel zaspal alebo pozeral tv v druhej izbe nemusel si všimnuť že zomreli ..Predsa len si myslimak ich muž otravil nejakym jedom co musel byt silny ked zomreli tak nahle ako to ze sa nic nenašlo ked robili obhliadku apartmanu ved z bytu nik nevychadzal az on o 4 ráno ..tým padom ked posledny prichod dnu bol o pol 9 vecer predpokladám ze este museli žiť ináč by si všimol ze uz su mrtve a nik iny uz do izby neprišiel ..Nie je mi jasné ani svedectvo susedy co tvrdila že krik dievčat počula o pol4 ráno ešte ..ako mohla ked smrť nastala uz okolo 11 vecer? Možno to nebol on aj ked vina na nikoho ineho padnut nemože ale kludne to mohla byť matka ..Ak by v tom bola nevera alebo ci uz daco ine ak by som rozmyslala ako on ublizim jej a nie aj dcere a urobila by som to uz dávno a nie na dovolenke takze cele je too daake divné ..Skor mi pride že je v tom matka alebo uplne niekto iny a zabil aj dceru aby nebola svedkom,predsa len tak boli uz minuly rok a nebola to ich prvá dovolenka tam

dfghjk ( 1. srpna 2013 11:16 )

Bránit se tím, že ostatním strávníkům nic není viz manažer hotelu, je z cesty, jednak určitě nechodil za hosty a nevyptával se jich, protože pak by se někdo s nějakými potížemi určitě našel, a druhak ti otrávení si mohli dát nějakou specialitu, kterou si nikdo jiný nedal.

chaoticka1 ( 31. července 2013 09:33 )

Neexistuje!!!otrava z jedla,ktora by usmrtila cloveka z vecera do rana. Jedine tetrodotoxin,ktory obsahuje japonska ryba fugu.S tou sa urcite v egyptskej kuchyni stretnut nemohli a priznaky by boli uplne ine,ako zaludocna nevolnost.

ellora_danen ( 31. července 2013 09:22 )

Připadá mi dost podivné, že takhle fatální problémy postihly pouze tuto jednu rodinu a průběh byl podivuhodně rychlý. Jako otrava z hotelového jídla mi to rozhodně nepřipadá.

Zobrazit celou diskusi