Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Řidič tramvaje nadýchal promile, doma se zastřelil historickou zbraní

Řidič jezdil na trase na trase z Bystrce do Řečkovic
Řidič jezdil na trase na trase z Bystrce do Řečkovic  (Autor: Gabriela Peringerová)
Autor: šim, eis - 
1. února 2012
12:18

Sebevraždu spáchal řidič (†55) brněnské tramvaje. Při namátkové kontrole na alkohol nadýchal jedno promile. Hrozila mu okamžitá výpověď z práce. O pár hodin později se muž ve svém domě v brněnských Žabovřeskách zastřelil.

V pondělí, ve čtyři hodiny ráno, v okamžiku, kdy řidičům ve vozovně v brněnských Pisárkách začíná směna, musel řidič hlídce dispečerů dýchnout do přístroje, který zaznamenává alkohol v dechu. Na displeji se ukázala hodnota blízká jednomu promile alkoholu.

„Šlo o namátkovou kontrolu, kterou dispečeři dělají pravidelně. Řidiče tramvaje jsme museli nechat vystřídat. Byl převezen do nemocnice, aby se stanovila přesná hodnota alkoholu v jeho krvi,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Linda Škrancová.

Dispečeři mu také okamžitě odebrali drážní průkaz, který ho opravňuje k řízení tramvaje. Hrozilo mu, že přijde o práci. „Šlo o hrubé porušení pracovní kázně a tyto problémy řešíme výpovědí,“ potvrdila Škrancová

Řidič pravděpodobně situaci neunesl a po příchodu domů se krátce po desáté hodině dopoledne nelegálně drženou zbraní zastřelil. „Byla to starší zbraň, kterou měl ve sbírce. Byl totiž fanda do vojenství,“ řekl Blesku člověk obeznámený s případem.

Policisté odmítli způsob a provedení sebevraždy komentovat. „Případ stále šetříme, je potřeba provést balistické expertizy,“ vysvětlil mluvčí policie Pavel Šváb.

Zaměstnavatel nešťastného muže vinu necítí. „Situaci bereme tak, že nám zemřel zaměstnanec. Rodině samozřejmě vyjádříme upřímnou soustrast,“ dodala Škrancová.

rendyx111 ( 1. února 2012 21:32 )

Ty seš trouba,kecáš ho.na,kdyby decathlona chtěl někdo smazat tak už tady není a nějaký srač.ky o trestním oznámení??Ty seš trapnej jak sáně v lét ě 

gevi ( 1. února 2012 20:19 )

V 55 těsně před důchodem? Víte, jak šíleně se to vleče od 55 do důchodu? K nepřečkání.

hofihofi ( 1. února 2012 18:44 )

No on to byl ridic tesne pred duchodem a tim je todany, nikde ho nevemou.

hofihofi ( 1. února 2012 18:42 )

Tak to sis vycucal z prstu, to jsou famy, ktere nikdy neplatily ani za totace, a za chlast uz vubec ne. Chlastas? A nazdar a jako ridic uz vubec ne,

gevi ( 1. února 2012 17:34 )

Proč sem pletete politiky? Tohle je přece úplně jiný případ. Skončil tragicky, ale nikdo za jeho tragické rozhodnutí nemůže. Chtěl jezdit pod vlivem alkoholu a to je opravdu na vyhození. On zo psychicky neunesl a zastřelil se. Co s tím mají společného politici a jejich chování, které se vám nelíbí? Možná myslíte, že když politiky nikdo netrestá a nedýchají před jednáním třeba ve Sněmovně, tak by měli nechat jezdit řidiče šaliny pod vlivem alkoholu bez postihu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání