Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Opilý řidič s 3,6 promile chtěl uplatit policisty: Nabízel 5000 Kč

Ilustrační foto. Opilý řidič automobilu prý policii nabízel úplatek ve výši 5000 Kč, pokud by ho hlídka nechala beztrestně odjet
Ilustrační foto. Opilý řidič automobilu prý policii nabízel úplatek ve výši 5000 Kč, pokud by ho hlídka nechala beztrestně odjet  (Autor: Robert Fabian, Dana Kolářová)
Autor: simao, ČTK - 
15. února 2012
16:32

Za volant usedl značně opilý, testy ukázaly 3,6 promile! Hlídku, která jeho vůz zastavila, se však pokusil uplatit. Nabízel prý pět tisíc za to, že ho strážci zákona nechají být. Za veřejné ohrožení pod vlivem návykové látky a pokus o podplácení hrozí řidiči (38) ze Šumperska dva roky vězení.

V úterý v 11:00 dopoledne zastavila policejní hlídka v Sobotíně na Šumpersku značně podnapilého řidiče.

"Muž na místě nebyl schopen provést orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, proto ho museli policisté převézt na obvodní oddělení do Velkých Losin," prozradila pro ČTK policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Opakovaná zkouška pak ukázala hodnotu 3,63 promile! Při zadržení se však řidič provinil proti zákonu i díky tomu, že se pokusil strážce zákona uplatit. Nepodařilo se mu to.

"Muž se po celou dobu policejních úkonů snažil ovlivnit jednání policistů tím, že postupně třem policistům nabídl úplatek kolem 5000 korun, když nebudou ve věci nic konat."

Pětitisícový úplatek? Minule to prý bylo 35 000

I díky pokusu o uplácení hrozí řidiči ze Šumperska až dva roky vězení. Podobný případ se však odehrál i loni na Jesenicku.

Silniční kontrola tam však odhalila kromě 1,71 promile alkoholu dokonce i přítomnost drog - pervitinu, extáze, marihuany... Třicetiletý řidič však neuspěl ani s úplatkem ve výši 35 tisíc korun.

Zobrazit celou diskusi