Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nálezce těla Honzy: Vypadalo to jako vražda

Autor: krč - 
26. května 2011
16:49

Mrtvého Jana N. (†21) nalezl při venčení psa v oblasti bývalého vojenského prostoru Pod Vinicí pejskař (29) z Pardubic. Podle něho však na místě vypadalo vše na to, že byl chlapec zavražděn.

„S kamarádkou jsme venčili ve středu jedenáctého května odpoledne naše dva psy. Zabočili jsme na cestičku poblíž řeky, když jsme uviděli před sebou ležet na zemi muže,“ vyprávěl včera mladý muž, který si přál zůstat v anonymitě. Psi si prý těla nevšímali a běželi dál. On s dívkou chtěli muže překročit, neboť si mysleli, že tam někdo vyspává po opici. Zblízka však uviděli, že má na hrudi v oblasti srdce řeznou nebo bodnou ránu. Pohled do jeho očí jim prozradil, že mladý muž je mrtvý.

Nůž si ze srdce vytáhl sám

„Mysleli jsme si, že jde o vraždu. Nůž měl v klíně a nikde nebyla téměř žádná krev. Policistům trvalo strašně dlouho, snad půl hodiny, než přijeli. Už jsme odtamtud chtěli odejít. Bylo to nepříjemné stát nad mrtvým tělem a rozhlížet se, jestli někde neuvidíme jeho vraha,“ otřásl se při vzpomínce.

Že by mělo jít o sebevraždu, se dozvěděl až později z novin. „Nechtělo se mi tomu uvěřit. Musel se sám probodnout a pak ještě vytáhnout nůž z rány. Nechápu, jak to sám dokázal,“ dodal. Na tělo mladého chlapce, které nalezl, asi nikdy nezapomene.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání