Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zloděj pobodal řidiče jehlou infikovanou HIV

Autor: zb, Kšim - 
28. ledna 2011
11:39

Řidič autobusu Josef Kubeš (51) chtěl uchránit cestující před zlodějem, teď se bojí o svůj život. Zloděj ho totiž pobodal injekční stříkačkou, o které tvrdil, že je infikovaná virem HIV.

„Na zastávce v Horšovském Týně jsem viděl, jak cestující, která seděla za mnou, vytrhl muž  kabelku a dal se s ní na útěk. Okradená paní vyskočila z autobusu a běžela za ním,“ začal líčit drama Kubeš.

Neváhal, autobusem zloděje půl kilometru pronásledoval, pak vyskočil od volantu a na lumpa se vrhl. „Chytil jsem ho pod krkem a on na mě začal řvát, že jestli ho nepustím, bodne mě nakaženou stříkačkou a já dostanu AIDS. Než jsem se vzpamatoval, tak odněkud vytáhl injekci a dvakrát mě bodl do rukou,“ popisuje Kubeš.

Řidič zůstal stát jako opařený a zloděj zatím utekl. Kabelku cestou odhodil, peníze z ní ale stačil sebrat. „Máme statečné šoféry,“ říká uznale řidičův nadřízený Karel Sedlák z firmy RDS BUS.

 

Na výsledky bude čekat týdny

„Je ale hrozné, čeho jsou dnes někteří lidé schopni. Hlavně aby byl Pepa v pořádku,“ dodává Sedlák. Statečného řidiče teď čekají týdny strachu a nejistoty. Nejdříve za měsíc se totiž z krevních testů dozví, jestli ho útočník skutečně nějakou infekční chorobou nenakazil. „Mám strach, to víte, nejhorší je to čekání, snad bude vše v pořádku,“ doufá Kubeš. Po útočníkovi teď intenzivně pátrá policie.

alenotak ( 29. ledna 2011 07:40 )

Souhlasím s tím, že pro takovéto případy by bylo zcela vyhovující doživotí. Jen dnes je pro případ, že byl pán opravdu nakažen, poněkud "utěšující" skutečnost, že délka dožití při stávajících možnostech lékařů je cca 24 let, takže pán by se i tak dožil běžného stáří. Ale nic to samozřejmě nemění na tom, že takovýto zločin je zrůdnost.

zaviracispendlik ( 28. ledna 2011 21:14 )

lepší dostat AIDS při sexu ,než omylem

mash ( 28. ledna 2011 20:58 )

Není nad imbecilitu některých diskutujících.

mash ( 28. ledna 2011 20:57 )

Tý vylízaný smažce, která parazituje na ostatních a která navíc možná nakazila férového chlapa smrtelnou nemocí, přeju jenom to nejhorší. Klidně i to nejhorší z nejhoršího - tomuhle světu by se jedině ulevilo, kdyby z něj podobná havěť zkrátka odešla!

libcice ( 28. ledna 2011 13:22 )

Pepí,všichni z Libčic držíme palce,at' vše dopadne dobře a smekáme před Tvou statečností!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání